ITWatch

EU vil bruge tocifret milliardbeløb på cybersikkerhed

I den kommende budgetperiode er EU klar til at bruge 15 mia. kr. på cybersikkerhed. Unionen vil styrke samarbejdet på tværs af medlemslande.

Foto: Jyllands-Posten

EU vil afsætte to mia. euro - omkring 15 mia. kr. - til cybersikkerhed i den kommende budgetperiode for 2021-27, skriver Version2.

Pengene skal blandt andet bruges på at hjælpe EU-medlemslandene med at overholdet NIS-direktivet, der fastlægger rammerne for sikkerhed i kritiske net- og informationssystemer.

Derudover vil Europa-Kommissionen styrke samarbejdet mellem sikkerhedseksperter på tværs af landegrænser. Konkret foreslår kommissionen, at der oprettes et nyt center med navnet Network of Cybersecurity Competence Centres.

"Forslaget vil gøre det muligt for offentlige myndigheder og industrier på tværs af medlemslande effektivt at forbygge og reagere på cybertrusler, og det gør dem i stand til at tilgå cybersikkerhedsekspertise og 'state of the art'-produkter og løsninger. Det er især relevant for beskyttelsen af kritiske sektorer, f.eks. transport, sundhed, bank- og finanssektoren," lyder det i forslaget ifølge Version2.

EU-Kommissionen: Man bør sætte navn på cyberkriminelle

Efter hackere og lækager: Er tiden løbet fra cpr-nummeret? 

Mere fra ITWatch

TDC-netværk kører igen

Et længerevarende nedbrud lammede torsdag kunder på TDC Nets mobilnetværk - samt kunder fra andre teleselskaber, der ikke kunne komme i kontakt med TDC-kunder. Nu fungerer det igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs