ITWatch

EU vil bruge tocifret milliardbeløb på cybersikkerhed

I den kommende budgetperiode er EU klar til at bruge 15 mia. kr. på cybersikkerhed. Unionen vil styrke samarbejdet på tværs af medlemslande.

Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

EU vil afsætte to mia. euro - omkring 15 mia. kr. - til cybersikkerhed i den kommende budgetperiode for 2021-27, skriver Version2.

Pengene skal blandt andet bruges på at hjælpe EU-medlemslandene med at overholdet NIS-direktivet, der fastlægger rammerne for sikkerhed i kritiske net- og informationssystemer.

Derudover vil Europa-Kommissionen styrke samarbejdet mellem sikkerhedseksperter på tværs af landegrænser. Konkret foreslår kommissionen, at der oprettes et nyt center med navnet Network of Cybersecurity Competence Centres.

"Forslaget vil gøre det muligt for offentlige myndigheder og industrier på tværs af medlemslande effektivt at forbygge og reagere på cybertrusler, og det gør dem i stand til at tilgå cybersikkerhedsekspertise og 'state of the art'-produkter og løsninger. Det er især relevant for beskyttelsen af kritiske sektorer, f.eks. transport, sundhed, bank- og finanssektoren," lyder det i forslaget ifølge Version2.

EU-Kommissionen: Man bør sætte navn på cyberkriminelle

Efter hackere og lækager: Er tiden løbet fra cpr-nummeret?

Forsiden lige nu

TDC's gæld svulmer med 14 milliarder på et halvt år

På et halvt år er TDC's rentebærende nettogæld vokset til 36,9 mia. kr. Men finansdirektør Stig Pastwa forsikrer, at der er råd til investeringer. Nogle af pengene fra Get-salg skal bruges til at nedbringe gæld, mens det er uklart, hvad der skal ske med resten.

Klumme: Pas på med at træne fremtidens ledere til fortidens ledelse

Der er opbrud i danske virksomheder og organisationer i disse år, hvor digitaliseringen har store organisatoriske og ledelsesmæssige konsekvenser. Langt fra alle ledere er rustet til at lede fremtidens organisationer, skriver Henrik Trepka, leder af Dansk IT’s CIO-netværk, og Tune Hein, ledelsesrådgiver, i denne klumme.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger