ITWatch

Efter Mærsk-angreb: Alle virksomheder bør have en kriseplan klar

Tom Christensen var CIO hos Maersk Oil & Gas, da Mærsk-koncernen blev angrebet af NotPetya sidste sommer. Han mener, at alle virksomhder bør have en kriseplan klar, så man er forberedt på cyberangreb.

Foto: Thomas Borberg/POLFOTO/arkiv

Alle viksomheder risikerer at blive ramt af et cyberangreb, og ifølge Tom Christensen, der er CIO hos det franske energiselskab Total, er spørgsmålet ikke, om du bliver anbrebet, men hvornår du bliver det. Det skriver Computerworld.

Tom Christensen var CIO hos Maersk Oil & Gas, da Mærsk-koncernen blev angrebet af NotPetya sidste sommer, så han ved, hvor galt det kan gå, når cyberangrebet rammer. I dag opfordrer han alle virksomheder til at have en kriseplan til cyberangreb.

"Måden, jeg skruer en plan sammen på, bygger på mine erfaringer fra, hvordan man gør i Forsvaret. Det handler om måden, man tænker på, når det kommer til struktur og roller. Der er nogle faste roller, og der kan kun være en, der bestemmer, når man har en krise. Ellers løber alle folk rundt og træffer beslutninger. Så kommer man ingen steder," siger Tom Christensen til Computerworld.

I dag har Tom Christensen altid en fysisk kriseplan med sig, hvorend han er. Den printede kriseplan skal sikre, at planen ikke går tabt, hvis angrebet rammer den server, planen ligger på.

Ifølge Tom Christensen skal kriseplanen være udpenslet helt ned til mindste detalje, og den skal øves igennem, så medarbejderne er helt klare på, hvad deres rolle er, når angrebet rammer.  

Økonomiske tab ved cyberangreb overgår nu naturkatastrofer

Cybertruslen mod den danske energisektor er meget høj

Hackere stjæler computerkraft fra private og virksomheder 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs