ITWatch

Uorganiserede it-ansatte skal holde staten kørende under konflikt

Hvis overenskomstforhandlingerne ender med strejke og lockout, vil driften af statens it-systemer være overladt til 500 uorganiserede, statsligt it-ansatte. "Under konflikten vil staten være sårbar, hvis der sker noget uventet," lyder det fra Prosa.

Morten Rønne, forbundssekretær i Prosa. | Foto: PR/Prosa

Det kan få store konsekvenser for de statslige it-systemer, hvis der under en kommende konflikt og lockout opstår nedbrud eller staten bliver mål for et større cyberangreb.

Det skriver Computerworld.

Driften af det statslige systemer vil under konflikten blive varetaget af 500 uorganiserede, statslige it-ansatte, hvilket i teorien burde være nok til at varetage den daglige drift af størsteparten af systemerne, da moderne it-systemer i dag, i store træk, er selvkørende, lyder det fra Morten Rønne, forbundssekretær i Prosa.

"Men under konflikten vil staten være sårbar, hvis der sker noget uventet - eksempelvis hvis der opstår et sikkerhedsangreb, eller hvis staten bliver ramt af større nedbrud," siger han.

Omkring 700 Prosa-medlemmer ventes at blive omfattet af strejken, hvoraf godt 80 vil blive omfattet af et eventuelt strejkevarsel. Herudover har 50 Prosa-medlemmer i Statens IT meddelt, at man agter at sympatistrejke i tilfælde af konflikt.

Overenskomstforhandlingerne for statsansatte er brudt sammen 

Nej-siger til fagforeningsfusion står uden allierede 

It-ansatte i sympatistrejke 

Finansieringen er på plads til stævning af TDC 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs