ITWatch

Datatilsynet kritiserer kommune i skarpe vendinger

Kalundborg Kommunes manglende overholdelse af persondataloven er meget kritisabel, lyder det i afgørelse fra Datatilsynet.

Foto: Smart City Kalundborg

Det er kritik i den meget alvorlige ende af skalaen, som Datatilsynet retter mod Kalundborg Kommune i sag, hvor tusindvis af dokumenter og særligt følsomme oplysninger ved en fejl blev lækket sidste år.

Det fremgår af en afgørelse, som er blevet offentliggjort på Datatilsynets hjemmeside.

"Trods de gennemførte tiltag kan Datatilsynet konstatere, at der endnu en gang inden for et kortere tidsrum, er offentliggjort fortrolige personoplysninger fra kommunens side. Set i lyset af det anførte om risikoprofilen for den valgte tekniske løsning, og idet Kalundborg Kommune trods tidligere udtalelser om at sikre de fornødne organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger igen står med en sikkerhedsbrudsag, finder Datatilsynet, at der er tale om en sag med skærpende omstændigheder," står der i afgørelsen fra Datatilsynet.

"Datatilsynet finder derfor Kalundborg Kommunes manglende overholdelse af persondatalovens § 41, stk. 3, meget kritisabelt."

Over for Børsen fastslår kommunaldirektør i Kalundborg Kommune, Jan Lysgaard Thomsen, at kritikken fra Datatilsynet er på sin plads.  

"Det er helt berettiget, at Datatilsynet kritiserer vores håndtering af data og manglende overholdelse af persondataloven. Vi har lavet klare fejl i vores håndtering af data, og det må ikke ske," lyder det i et skriftligt svar til Børsen.

Databrist bunder i flere menneskelige fejl 

Manglende logfil får kommune til at bede borgere om erklæringer 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs