ITWatch

Manglende logfil får kommune til at bede borgere om erklæringer

Kalundborg Kommune har ikke kunnet genskabe logfil efter data-brist. Derfor har den bedt 17 borgere om at underskrive tro- og loveerklæringer.

Foto: Smart City Kalundborg

Helt præcist hvad, adgangen til personfølsomme og fortrolige oplysninger i filer hos Kalundborg Kommune er blevet brugt til, står hen i det uvisse, efter det ikke er lykkes af genskabe en logfil fra kommunens server. Det skriver Børsen.

Derfor har kommunen bedt 17 borgere og virksomheder om at underskrive erklæringer om, at de ikke har misbrugt deres adgang.

"De digitale fodspor, der viser, hvem der har været inde på serveren, kan kun kortlægges 14 dage tilbage i tiden. Derfor har Kalundborg Kommune bedt de 17 personer, der siden maj har fået adgang til serveren, om at udfylde tro- og loveerklæringer, hvor de skriver under på, at de kun har brugt adgangen til sig selv og kun til det aftalte formål," skriver kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen i en pressemeddelelse ifølge avisen.

Børsen kunne i december berette, at 50.000 filer var lagt tilgængelige på en ukrypteret ftp-server, hvilket siden fik Kalundborg Kommune til at lukke for adgang.

Ifølge avisen har tre personer ikke ønsket at underskriveerklæringerne, men kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen vurderer i pressemeddelelse, at "risikoen for, at personlige eller fortrolige oplysninger er faldet i hænderne på uvedkommende, er så godt som ikke eksisterende".

Kalundborg strammer it-sikkerhed 

It-brist i Kalundborg indeholdt data om misbrug og psykisk sygdom 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs