Databrist bunder i flere menneskelige fejl

En stribe menneskelige fejl er årsag til sikkerhedsbristet i Kalundborg Kommune, hvor filer med personfølsomme oplysninger blev lagt ukrypteret på en ftp-server.
Foto: Smart City Kalundborg
Foto: Smart City Kalundborg

Årsagen til sikkerhedsbristet i Kalundborg Kommune skal findes i flere menneskelige fejl og uhensigtsmæssige procedurer, fremgår det af kommunens redegørelse til Datatilsynet, som Deloitte er blevet bedt om at udarbejde.

Det skriver Børsen.

Ved en fejl havde kommunen lagt 50.000 filer ukrypteret på en ftp-server, hvoraf 197 rummede personfølsomme data. Ifølge redegørelsen havde 17 personer siden maj fået udleveret ens brugernavne og passwords til serveren. Deloitte kalder det en "mindre hensigtsmæssig praksis."

Filerne var en del af en dialog, som kommunens sagsbehandlere havde med nogle it-supportere, og det var også en fejl, at filerne overhovedet blev vedhæftet, lyder det:

"Der har været et helt legitimt behov for at kommunikere med helpdesken, men i den forbindelse er der vedhæftet filer med personfølsomt indhold, og det er selvfølgelig også en menneskelig fejl," siger kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen til Børsen.

Manglende logfil får kommune til at bede borgere om erklæringer

Kalundborg strammer it-sikkerhed 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter