ITWatch

Databrist bunder i flere menneskelige fejl

En stribe menneskelige fejl er årsag til sikkerhedsbristet i Kalundborg Kommune, hvor filer med personfølsomme oplysninger blev lagt ukrypteret på en ftp-server.

Foto: Smart City Kalundborg

Årsagen til sikkerhedsbristet i Kalundborg Kommune skal findes i flere menneskelige fejl og uhensigtsmæssige procedurer, fremgår det af kommunens redegørelse til Datatilsynet, som Deloitte er blevet bedt om at udarbejde.

Det skriver Børsen.

Ved en fejl havde kommunen lagt 50.000 filer ukrypteret på en ftp-server, hvoraf 197 rummede personfølsomme data. Ifølge redegørelsen havde 17 personer siden maj fået udleveret ens brugernavne og passwords til serveren. Deloitte kalder det en "mindre hensigtsmæssig praksis."

Filerne var en del af en dialog, som kommunens sagsbehandlere havde med nogle it-supportere, og det var også en fejl, at filerne overhovedet blev vedhæftet, lyder det:

"Der har været et helt legitimt behov for at kommunikere med helpdesken, men i den forbindelse er der vedhæftet filer med personfølsomt indhold, og det er selvfølgelig også en menneskelig fejl," siger kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen til Børsen.

Manglende logfil får kommune til at bede borgere om erklæringer

Kalundborg strammer it-sikkerhed 

Mere fra ITWatch

Stifter sælger livsværk til One.com

Stifter af Simplesite, Morten Elk, har sammen med den øvrige ejerkreds solgt virksomheden, som han har opbygget gennem 20 år. Køber er det kapitalfondsejede svenske One.com.

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs