ITWatch

Personlige data vist til andre ved fejl i digital fuldmagt

Ved en fejl er en borgers personlige data blevet vist til 14 andre i forbindelse med en fejl i den digitale fuldmagtsløsning. Fejlen er rettet, og det er sikret, at det ikke kan ske igen, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Digital fuldmagt kan blandt andet afgives ved hjælp af Nemid.

En teknisk fejl i den fællesoffentlige digitale fuldmagtsløsning har betyder, at en borgers personlige oplysninger til andre. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

"En teknisk fejl i den fællesoffentlige digitale fuldmagtsløsning resulterede i, at en borgers personlige data inden for perioden 24. januar til 29. januar 2018 blev tilgået af 14 fremmede personer, der ufrivilligt fik fremvist en række data om vedkommende," skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge styrelsen er fejlen opstået ved et uheldigt sammenfald af en fejl i den digitale fuldmagtsløsning og en uhensigtsmæssig opsætning i en service. 

"Inden for få timer efter Digitaliseringsstyrelsen blev gjort opmærksom på fejlen, blev problemet løst, og det er sikret, at hændelsen ikke kan forekomme igen. De berørte borgere samt Datatilsynet, som fører tilsyn med persondataloven, er orienteret om sikkerhedshændelsen," oplyser styrelsen videre.

Kommuner går sammen om at passe bedre på dine personlige oplysninger 

Manglende logfil får kommune til at bede borgere om erklæringer

It-folk passer bedre på private data end den 'almindelige dansker' 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs