Direktør i politiet: Formel 1 i Dubai var en bonus til mig

I en straffesag om bestikkelse efterlyser it-direktør en afhøring af rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.
Foto: PR/Atea
Foto: PR/Atea
af ritzau

En rejse til et Formel 1-løb i Dubai var en slags bonus og et skulderklap for godt udført arbejde.

Sådan lyder meldingen fra den tidligere it-direktør i Rigspolitiet fredag i Retten i Glostrup, hvor han er tiltalt for at have modtaget bestikkelse.

408.000 kroner løb regningen op i, da direktøren sammen en it-driftschef i Region Sjælland og tre forretningsmænd var væk i seks dage i november 2014. 

Men den 50-årige mand gør en del ud af, at han orienterede sin overordnede, rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, om, at han skulle til Dubai.

"Jeg sagde, vi skulle på en drengetur og ned og se Formel 1, og at det ville være superfedt. Han spurgte, om det var en leverandørtur, og det var det ikke," siger den tiltalte, der følger op med at stille spørgsmål til specialanklager Jørn Thostrup fra Bagmandspolitiet:

Har I spurgt ham?

"Han er ikke blevet afhørt, og din forsvarer har heller ikke bedt om det," svarer anklageren.

"Det er ret relevant, hvis I sår tvivl om mine motiver," siger den tidligere it-direktør.

Under afhøringen siger han, at turen var et "farvel og tak for godt samarbejde."

"Selvfølgelig er det fagligt. Jeg sidder med tre mænd, der har bygget Nordens største it-forhandler op, selvfølgelig er det interessant," siger han.

De tre var salgsdirektøren i Atea, den tidligere koncernchef og den tidligere koncerndirektør i selskabet. Alle tre anklages for at have ydet bestikkelse, hvilket også gælder selve Atea A/S.

De to offentligt ansattes udgifter blev betalt med Region Sjællands penge, der stod på en konto hos Atea. Før stillingen i politiet havde den tiltalte en tilsvarende position netop i regionen.

"For mig var det et eftervederlag ligesom de ting og bonusser, jeg har fået undervejs hos Region Sjælland," siger han.

Hvem bevilgede?

"Det var så René i dette her tilfælde," siger han med henvisning til it-driftschefen i Region Sjælland - det vil sige hans tidligere underordnede i regionen, medtiltalte og gode bekendte.

Havde han kompetence til det?

"Det tænkte jeg ikke nærmere over," svarer han.

Anklageren konfronterer den nu forhenværende direktør i Rigspolitiet med nogle anderledes udtalelser, han kom med i et grundlovsforhør 9. juni 2015.

"Når man bliver anholdt af sine kolleger klokken seks om morgenen og bliver slæbt med til Vordingborg og sidder i en celle og koger, så er man monsterpresset. Man stiller spørgsmål ved selve eksistensen af universet. Man kommer til at tro, at man har gjort noget forkert," forklarer han.

"Hvad pokker? Jeg er direktør i politiet! Det er udtryk for min frustration og bekymring," siger han om sine tidligere udtalelser til en dommer.

Var det i orden at tage med til Dubai, vil anklageren vide.

"Det er jo et trickspørgsmål, Jørn."

"Jeg ville køre i en Skoda resten af mit liv, hvis jeg kunne have undgået det her. Det har været frygteligt," siger han om forløbet.

/ritzau/

Politiets hemmelige telefonaflytninger fra Atea-sagen afspillet i retten

400.000 kroner for fem mænd til Dubai - Atea-chef var rystet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også