ITWatch

Citrix-direktør: Danmark skal gå nye veje i jagten på IT-specialister

Mads Skalbo, direktør for Citrix i Danmark og Sverige, mener ikke, at den nuværende mangel på kvalificerede IT-medarbejdere alene kan løses med udenlandsk arbejdskraft – i stedet skal virksomhederne kigge indad. Det skriver han i et indlæg i Berlingske Business.

Foto: PR/Citrix

IT-branchen er i rivende vækst og det skaber en markant mangel på kvalificerede medarbejdere på området for de danske virksomheder og organisationer. Og løsningen på det problem kan ikke findes alene ved at kigge mod udlandet efter arbejdskraft, da de står med den samme udfordring i mange andre lande.

Det skriver Mads Skalbo, regional direktør for Danmark og Sverige hos leverandøren Citrix, i et debatindlæg til Berlingske Business.

Han påpeger, at en nylig undersøgelse fra Erhvervsministeriet skønner, at Danmark vil mangle omkring 19.000 IT-specialister i 2030, og tilføjer:

”Skal vi ændre den fremtidsudsigt, kræver det handling. Og her er det ikke nok, at danske virksomheder alene retter opmærksomheden mod udenlandsk arbejdskraft, idet vi vil være i stærk konkurrence med andre nationer, der i mange sammenhænge tilbyder bedre forhold for IT-specialister. I lige så høj grad bliver vi nødt til at udnytte det store uudnyttede potentiale, som kan findes in-house i virksomhederne.”

Mads Skalbo mener, at mange virksomheder overser det potentiale, der ligger i at opkvalificere deres egne medarbejdere, mens de i stedet lægger tid og kræfter i at rekruttere højtkvalificerede medarbejdere, som bliver sværere og sværere at finde.

Problemet vokser og vokser: Snart 4.000 ubesatte it-stillinger 

Columbus kigger mod udlandet efter arbejdskraft 

De største byer løber med it-jobbene 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs