ITWatch

De største byer løber med it-jobbene

Mens beskæftigelsen i it-branchen generelt er stigende i Danmark, må visse dele af landet se antallet af it-beskæftigede falde. Især Aarhus og København trækker i de it-uddannede, viser analyse.

Foto: Mikkel Khan Tariq/Ritzau

Mens beskæftigelsen inden for it-området i løbet af det seneste år er vokset med 3,3 pct. så er det ikke en stigning, man ser ligeligt fordelt i Danmark ud fra et geografisk perspektiv.

Det skriver Børsen på baggrund af en ny analyse fra analysevirksomheden Estatistik.

Faktisk daler antallet af it-beskæftigede flere steder i landet, mens it-klyngerne i og omkring storbyerne København og Aarhus fortsætter med at tiltrække størsteparten af de it-uddannede. I København er væksten på 6,9 pct., mens Aarhus oplever en vækst på 5,6 pct.

Ifølge Estatisk er der flere parametre, som resulterer i en søgning mod storbyerne.

"Det er her, man har talenterne, kapitalen og uddannelsesinstitutionerne. Og når der som nu er vækst i antallet af it-beskæftigede, så ser vi, at det er virksomheder tæt på uddannelsesinstitutionerne, der kan tiltrække arbejdskraften," siger Kent Nielsen, direktør i Estatistik, til Børsen.

Famly-direktør: Den største udfordring er mangel på dygtige medarbejdere  

Hver anden virksomhed kan ikke finde kvalificerede it-folk 

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs