ITWatch

Columbus kigger mod udlandet efter arbejdskraft

It-selskabet Columbus kigger i stigende grad mod udlandet, når medarbejderstaben skal udvides. En kombination af manglende kvalifikationer og dyre kandidater gør det svært at finde tilstrækkeligt med arbejdskraft herhjemme, lyder det. 

Thomas Honoré, adm. direktør i Columbus IT. | Foto: PR/COLUMBUS

Hos Columbus ser man sig i stigende grad nødsaget til at kigge mod udlandet, når der skal ansættes nye medarbejdere. Det danske skattetryk gør de danske it-medarbejdere for dyre i forhold til eksempelvis amerikanske udviklere, og samtidig har virksomheden svært ved at finde de rette kvalifikationer.

Det skriver Computerworld.

Og Columbus har brug for flere folk. Virksomheden har i skrivende stund 35 ledige stillinger slået op globalt, men ifølge adm. direktør Thomas Honoré kunne selskabet sagtens bruge 60 nye medarbejdere.

Selskabets globale tilstedeværelse gør, at man i høj grad ser på, hvor den konkrete opgave ligger, når der skal ansættes nye medarbejdere. For hvor man før trak på hovedsageligt danske kompetencer, så er det anderledes i dag.

"Vi servicerer vores kunder globalt, så hvis vi får et projekt for en kundes datterselskab i hele verden, så ville vi typisk lave noget her i Danmark og så rejse rundt og lave det arbejde for den pågældende kunde. Men i sådanne tilfælde tænker vi meget over, hvor kernen af det team skal sidde. Hvis det kun skal sidde i Danmark, så kan det simpelthen blive for dyrt," siger Thomas Honoré til Computerworld.

Analytiker: Columbus er dygtige til at fastholde kunderne 

Columbus holder snuden i vækstsporet  

Columbus fastholder forventningerne til 2017 

Columbus venter flere ansatte på løse vilkår 

Mere fra ITWatch

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs