Troels Lund Poulsen langer ud efter KMD efter nyt it-koks

En fejl i et KMD-system har igen skabt it-problemer i den offentlige sektor. Denne gang er der tale om en fejl, som har udbetalt forkert boligstøtte til 4000 kontanthjælpsmodtagere. Beskæftigelsesministeren kalder det "helt uacceptabelt."
Foto: PR/KMD
Foto: PR/KMD

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen kritiserer nu KMD, efter et KMD-udvilklet system til Udbetaling Danmark har skabt kaos i udbetalingen af boligstøtte til 4000 kontanthjælpsmodtagere.

Fejlen betyder, at de ramte borgere har fået udbetalt fuld boligstøtte, selvom de i kraft af kontanthjælpsreformen skulle være blevet trukket.

Det skriver Avisen.dk på baggrund af et brev fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen til beskæftigelsesudvalget, hvori han han udtrykker sin utilfredshed med sagen.

"Jeg finder det helt uacceptabelt, at der endnu engang er sket en fejl, og det vil jeg gøre helt klart over for KL, Udbetaling Danmark og deres IT-leverandør KMD," skriver Troels Lund Poulsen i brevet.

Hos KMD bekræfter man i et skriftligt svar til ITWatch, at der har været problemer i forbindelse med udbetalingen af boligstøtte.

"Vi kan bekræfte, at vi i kommunikationen mellem to af de systemer, der understøtter kontanthjælpsloftet, har været ramt af en teknisk fejl. Fejlen er rettet, men den har betydet, at der udbetales for meget boligstøtte for oktober til en gruppe borgere, som skulle have haft deres boligstøtte reduceret af kontanthjælpsloftet," skriver Henrik Ulsø, områdedirektør i KMD, i mailsvaret, som fortsætter:

"Vi arbejder løbende på at sikre, at fejl ikke sker, og vi ser på den konkrete fejl med stor alvor. Det er naturligvis ikke tilfredsstillende for nogen parter, at fejlen er indtruffet, og vi skal naturligvis beklage de konsekvenser den måtte have for de berørte borgere," lyder det fra it-leverandøren.

Det er langt fra første gang, at fejl i KMD-systemer har skabt problemer i forbindelse med udbetalingen af forskellige former for støtte til borgere. I starten af september udtrykte beskæftigelsesministeren også sin utilfredshed under et samråd efter det i en opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet var kommet frem, at et andet KMD-system i mindst 172.117 tilfælde havde resulteret i fejl.

"Jeg finder det fortsat helt uacceptabelt og også stærkt bekymrende, at KMD – som jo er kommunernes og Udbetaling Danmarks primære it-leverandør på ydelsesområdet – ikke har været i stand til at levere en sikker it-implementering af jobreformen," sagde ministeren på samrådet.

KMD-formand: Vi kommer til at være en helt anden virksomhed om tre år 

Minister: Klar forventning om at KMD leverer uden flere fejl 

KMD vil forudsige fremtidens pædagogbehov med data 

Teknikken driller hos KMD og giver problemer med e-Boks 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også