ITWatch

Minister: Klar forventning om at KMD leverer uden flere fejl

KMD har gentagne gange haft problemer med det it-system, som udbetaler støtte til blandt andet arbejdsløse. På et samråd i Folketingen onsdag gav beskæftigelsesministeren udtryk for, at staten finder situationen "helt uacceptabel."

Troels Lund Poulsen | Foto: /RITZAU/Marie Katrine Kragh/

I alt 12 it-koks har i de senere år været skyld i, at et KMD-system har udbetalt forkert støtte til arbejdsløse eller sendt dem forkerte oplysinger. I et ministersvar fra foråret kom det frem, at de sidste 11 fejl var sket på blot ét år og havde resulteret i mindst 172.117 fejl alene. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen var blandt andet derfor indkaldt til samråd onsdag, hvor han udtrykte stærk utilfredshed med situationen, som man følger tæt.

Det skriver Version2.

"Jeg finder det fortsat helt uacceptabelt og også stærkt bekymrende, at KMD - som jo er kommunernes og Udbetaling Danmarks primære it-leverandør på ydelsesområdet - ikke har været i stand til at levere en sikker it-implementering af jobreformen," sagde ministeren på samrådet.

It-fejlene er blandt andet opstået i forbindelse med indførelsen af kontanthjælpsloftet, og ministeren oplyste, at han jævnligt har møder med KMD's adm. direktør Eva Berneke for at sikre, at der holdes fokus på problemerne.

Under samrådet udtrykte Troels Lund Poulsen også, at det var hans klare forventning, at KMD fremadrettet leverer uden yderligere fejl.

EG i sit største sats nogensinde mod et af KMD's kernemarkeder 

Analytiker: Urealistisk at KMD bliver børsemne i 2017 

KMD-rokade kan betyde kommende børsnotering 

KMD-direktør om formandsskifte: En lokal bestyrelsesformand er nemmere at arbejde med, når man står i en krise 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs