Adskillige offentlige topfolk har spist luksusmiddage på Ateas regning

Bespisning af offentligt ansatte på dyre luksusrestauranter var ikke et særsyn i Atea. Det fortæller tidligere Atea-topchef under den igangværende bestikkelsessag.
Foto: PR/Atea
Foto: PR/Atea

Det har været noget nær fast praksis, at offentligt ansatte blev inviteret på luksusmiddage til adskillige tusinde kroner af Atea-ansatte. Blandt andet har ansatte i Kriminalforsorgen, Udenrigsministeriet, Statens IT, Skat og Domstolsstyrelsen været blandt kunderne.

Det skriver Computerworld på baggrund af Peter Trans', tidligere adm. direktør i Atea og medstifter af it-selskabet 3A-it, vidneudsagn i sagen, der er blevet kaldt Danmarkshistoriens største sag om bestikkelse af offentligt ansatte.

Dagens afhøring af Peter Trans fokuserede primært på en middag til 20.000 kroner på den københavnske restaurant The Paul, hvor den tidligere direktør skulle have underholdt offentlige kunder. Noget der ifølge Peter Trans ikke var usædvanligt, ligesom det i dansk forretningskultur er almindelig praksis at invitere kunder, både offentlige og private, på dyre luksusmiddage.

"Det har været brugt i årtier. Der er tusindvis af den her slags sammenkomster. Der er intet unormalt i det. Det er en måde til at få forretningen mellem to virksomheder til at fungere bedre. Det at bringe sin ægtefælle med er en tillidserklæring, og det er en måde at få samarbejdet til at glide bedre på," sagde Peter Trans ifølge Computerworld under dagens afhøring.

Atea-sag: Regionrådspolitiker får bøde for ulovligt læk til pressen  

Retten hører om dyr restaurant i Las Vegas i korruptionssag 

Chef i Atea godkendte "underlig tur" til Dubai 

Direktør i politiet: Formel 1 i Dubai var en bonus til mig 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter