Atea-sag: Regionrådspolitiker får bøde for ulovligt læk til pressen

Weekendavisen fik fortrolige oplysninger fra Freddy Blak. Nu har politikeren fået sin dom (opdateret kl. 10:57).
Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Freddy Blak (S). | Foto: Ritzau/Ole Steen
Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Freddy Blak (S). | Foto: Ritzau/Ole Steen
Af Ritzau

Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Freddy Blak (S) er onsdag blevet idømt ti dagbøder à 500 kroner for at have lækket fortrolige oplysninger i bestikkelsessagen om it-virksomheden Atea til Weekendavisen.

Det oplyser Retten i Næstved, der har behandlet straffesagen.

De fortrolige oplysninger lækkede Freddy Blak til en journalist fra Weekendavisen i den meget omtalte bestikkelsessag, der handler om samarbejdet mellem Atea og Region Sjælland.

Oplysningerne blev omtalt i Weekendavisen. Omtalen vakte bekymring i Bagmandspolitiet, fordi lækket kan være "skadeligt for den igangværende politimæssige efterforskning", lød det.

Sagen om Atea begyndte i juni 2015, da en række personer med tilknytning til Atea, it-firmaet 3A-it samt flere offentligt ansatte blev anholdt.

Bestikkelsessagen drejer sig blandt andet om en Formel 1-rejse til Dubai til en værdi af over 400.000 kroner, som angiveligt skulle have fungeret som bestikkelse.

Fire tidligere Atea-folk og tre tidligere chefer i Region Sjælland og Rigspolitiet er tiltalt. Den omfattende sag blev indledt ved Retten i Glostrup i oktober.

Det var i maj i år, at Freddy Blak blev præsenteret for tiltalen. Helt konkret er Blak dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 152 stykke 1 ved at have overtrådt sin tavshedspligt.

Foruden at sidde i regionsrådet har han også tidligere været medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet. Det gjorde han i 15 år fra 1989 til 2004.

/ritzau/

Tiltalt Freddy Blak om lækket Atea-rapport: Den flød overalt 

Freddy Blak tiltalt for læk om Atea-sagen 

Retten hører om dyr restaurant i Las Vegas i korruptionssag 

Chef i Atea godkendte "underlig tur" til Dubai 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også