ITWatch

Rikke Zeberg: AI-regulering fra EU må ikke blive altomfavnende

Ny EU-regulering vedrørende kunstig intelligens må ikke blive en bremseklods for den digitale udvikling, advarer branchedirektør fra DI Digital.

Foto: Dansk Industri/PR

Når EU kommer med ny AI-regulering, er det afgørende, at reglerne ikke bliver en barriere for virksomhedernes innovation, mener Rikke Zeberg, der er branchedirektør i DI Digital.

I et debatindlæg i Altinget påpeger hun, at EU-reguleringen er nødvendig, men at den ikke må bremse den digitale udvikling.

"Ambitionen om at ramme plet i første forsøg er nærmest urealistisk; derfor er det helt afgørende, at reguleringen ikke bliver altomfavnende med risiko for tab af innovation og nye administrative byrder for virksomhederne," skriver Rikke Zeberg.

Branchedirektøren ønsker, at man i første omgang "afgrænser reguleringen mest muligt", og derefter løbende justerer regelsættet, samtidig med at virksomheder og samfundet får flere erfaringer inden for AI-området.

It-branchen står stærkt inden sommerferien – men alarmerne blinker i horisonten 

DI Digital: Danmarks konkurrenceevne skal øges med 10 nye robotanbefalinger 

Mere fra ITWatch

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs