ITWatch

AI-startup med udenlandske rødder starter op i København

En tidligere Yahoo-direktør og en irsk iværksætter har lavet en AI-startup i København. Selskabet har indtil videre hentet fem mio. kr. i kapital, skriver Berlingske.

Foto: Colourbox

Amerikaneren Keith Saft, der er tidligere direktør i Yahoo, og den irske iværksætter Hugh O’Flanagan har slået sig ned i København, hvor de har startet startup-virksomheden Whispr.ai.

Det skriver Berlingske.

Whispr.ai har ved hjælp af kunstig intelligens udviklet en løsning, der skal gøre hverdagen nemmere for servicepersonale. I øjeblikket samarbejder Whispr.ai blandt andet med det selskab, der gør rent i British Airways’ fly.

Målet er at blive en international spiller, og Whispr.ai har indtil videre hentet fem mio. kr. i kapital. Investeringerne kommer fra danske PreSeed Ventures, den britiske fond Seedcamp og den amerikanske lydgigant Boses ventureselskab.

"Dette er et marked med et kæmpe potentiale. De går andre veje, end man normalt ser, og det gør det meget spændende,"siger Alexander Viterbo-Horten, der er ansvarlig for investeringen i Whispr.ai for Preeseed Ventures, til Berlingske.

IBM skal forhindre systemnedbrud i Danske Bank med kunstig intelligens

Dansk AI-startup er efter to års juridisk tovtrækkeri klar til internationalt sats 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs