ITWatch

ITU-rektor: Mange it-løsninger fra USA og Kina vil ikke leve op til vores etiske grundlag

Danmark skal finde sin egen vej i udvikling af software, for at konkurrere med Kina og USA er dødsdømt på forhånd, siger IT-Universitetets rektor i et debatindlæg i Altinget.

Foto: ITU

Det er vigtigt, at Danmark er med allerforrest i feltet, når det gælder udviklingen af kunstig intelligens.

Det skriver IT-Universitetets nye rektor Martin Zachariasen i et debatindlæg i Altinget.

"Som en lille nation vil vi aldrig kunne konkurrere med lande som USA og Kina, når det gælder antallet af udviklere og forskere inden for kunstig intelligens. Og som regeringen noterer i sin nye strategi, skal Danmark ikke kopiere USA og Kina. Vi må ikke sætte vores lid til, at andre lande skaber løsninger, der harmonerer med vores værdier."

Han siger, at Danmark skal arbejde med unstig intelligens ud fra "et fælles etisk grundlag med mennesket i centrum".

"Mange af de it-løsninger, som allerede findes, og som i fremtiden vil blive udviklet i USA og Kina, vil ikke leve op til vores etiske grundlag og ej heller have mennesket i centrum. Faktisk vil mange af disse it-løsninger ikke engang opfylde aktuel EU-lovgivning som den nye persondataforordning (GDPR)," siger han i debatindlægget.

Derfor skal vi i Danmark give svar på, hvordan vi kan få teknologien til at "hjælpe os uden at gå på kompromis med vores demokratiske idealer om lighed for loven og gennemsigtighed i beslutningsprocesser."

Ny ITU-rektor ønsker flere partnerskaber med erhvervslivet

Ny ITU-rektor vil sætte fut under kedlerne

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger