ITWatch

Ny ITU-rektor vil sætte fut under kedlerne

IT-Universitetet skal gradvist uddanne flere kandidater og ansætte flere forskere, varsler nytiltrådt rektor.

Foto: ITU

Uddannelse af flere kandidater står øverst på den nytiltrådte rektor for IT-Universitetets arbejdsseddel.

Det siger han til ITU's hjemmeside.

"Der er stadig et markant behov for at uddanne flere it-specialister i Danmark, og inden for de kommende år har vi en ambition om at uddanne mindst 100 kandidater yderligere om året, såfremt de økonomiske rammer er til stede. Det er faktisk relativt mange, når man ser på den samlede produktion af it-kandidater i Danmark," siger Martin Zachariasen, som også vil ansætte flere forskere. 

"Der er uddannet alt for få forskere inden for it, både i Danmark og globalt, så der er et stort efterslæb, og alle universiteterne, såvel som virksomhederne, kæmper om de bedste hoveder. Derudover er vi i konkurrence med andre universiteter om at skaffe eksterne midler til vores forskning. Vi håber på, at it-området fremover bliver opprioriteret yderligere, så der kommer flere penge til it-forskningen, både i Danmark, men også for eksempel i EU."

Han er netop tiltrådt som rektor efter Mads Tofte, der var med til at bygge universitet op fra bunden.

Martin Zachariasen er uddannet i datalogi og har som mærkesag at få flere kvinder til at søge ind på universitetet. Det er også et fokus, der var under den tidligere rektor.

"Det gør vi af to grunde – den ene er, at digitale teknologier bliver anvendt af alle i samfundet. Derfor er det væsentligt, at kvinder også er med til at præge den udvikling. For det andet har vi brug for at øge talentmassen og optage flere, og der bør vi selvfølgelig også inkludere kvinder," siger han.

IT-Universitetet tog afsked med Mads Tofte

Derfor forlader Mads Tofte IT-Universitetet 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs