ITWatch

Google har købt grunde til muligt datacenter i Fredericia

Efter længere tids uvished står det nu klart, at Google kan følge i hælene på Apple og Facebook med et datacenter i Danmark. Google bekræfter købet overfor Information

Kilde: Dagbladet Information

Google har købt grunde for over 65 millioner kroner for at sikre sig mulighed for at kunne opføre et datacenter i Danmark.

Industriområdet Prinsessens Kvarter uden for Fredericia har længe været i mediernes søgelys. Det skyldes virksomheden Dapsi International Aps’ opkøb af grunde. En virksomhed, hvis såkaldte ultimative moderselskab viser sig at være Googles holdingselskab Alphabet.Inc.

Men både kommunens borgmester, Dapsis danske ejer og Udenrigsministeriet har været tavse om planerne for grunden.

Nu kan Information fortælle, at grunden er opkøbt af it-giganten Google, der vil sikre sig plads til at kunne opføre et datacenter med computerservere. Det bekræfter Google over for Information.

"Vi har købt en 73,2 hektar stor grund i Fredericia. På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid," lyder det fra virksomheden i en skriftlig kommentar til Information.

Regeringen har gjort det til en mærkesag at tiltrække datacentre. Danmark skal være et samlingspunkt for centrene, blandt andet fordi det skaber arbejdspladser. Men den store strøm af datacentre, der flytter til landet, kan have negative konsekvenser for klimaet og skatteyderne.

Regeringen erkendte i januar over for Information, at Facebooks, Apples og nu muligvis Googles datacentre vil øge CO2-udledningen.

Det skyldes, at "vores elproduktion endnu ikke er fuldstændig grøn," skrev energi,- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) dengang i en mail og tilføjede:

"Men det er jo vigtigt at huske på, at det ingen forskel gør for klimaet på europæisk plan, om et datacenter placeres på den ene eller den anden side af den dansk-tyske grænse."

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs