ITWatch

Region Midtjylland skaber ny datacenterhub af fire forældede centre

En ny datacenterhub ved det nye vestjyske hospital i Gødstrup skal håndtere sygehusvæsenets datacenterbehov i hele regionen. Dermed afvikles de fire eksisterende centre, hvoraf et er placeret hos TDC.

Foto: Colourbox

I Region Midtjylland går man fra fire til ét, når regionen efter planen nedlægger de fire eksisterende datacentre i Horsens, Holstebro, Aarhus og et placeret hos TDC. Valget stod mellem Aarhus og Gødstrup, hvoraf sidstnævnte blev valgt på grund af bedre økonomi.

Det skriver Version2.

Prisen for den nye hub, som placeres i forlængelse af det nye hospital i Gødstrup, lander 53,3 mio. kr., hvilket er 2,2 mio. kr. billigere end den anden foreslåede placering i Aarhus. Hubben består reelt set af to centre med 500 meters afstand. Placeringen ved det nye hospital har en lang række fordele.

"Vi skærer en tredjedel af energiforbruget ved at samle datacentrene ved det helt nybyggede regionshospital i Gødstrup, som har faciliteter som køling, el med flere kilder og nødstrømsgeneratorer på plads," lyder det fra regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en meddelelse.

De fire oprindelige centre skal afvikles, i det de bruger forældet teknologi og er for dyre at drifte. Det nye datacenterhub ventes at stå klart i oktober 2020.

Nianet-chef overvejer exit efter fusion 

Nordisk datacenteroperatør skruer op for kapaciteten 

KMD: Teknisk fejl skyld i manglende backup af 82.000 mistede filer 

Brancheorganisation forventer flere datacentre i Danmark 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs