ITWatch

Analytiker om GN: Tabt retssag bør ikke få større betydning for aktien

Man havde ikke forventet en stor erstating til GN Audio i den nu tabte retssag, og derfor kommer udfaldet ikke til at rykke ved aktiekursen, lyder det fra senioranalytiker.

Der var ikke mange, der havde sat næsen op efter en stor erstatning til GN Group i retssagen mod den amerikanske konkurrent Plantronics, og derfor bør udfaldet heller ikke få den store negative indflydelse på aktien. Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks senioranalytiker, Morten Imsgard.

GN Groups headsetdivision, GN Audio, havde ikke held med at overbevise juryen i retten i Wilmington om, at den amerikanske konkurrent Plantronics har lavet konkurrenceforvridende aktiviteter gennem særlige distributionsaftaler på det amerikanske marked.

Juryen i sagen, der blev anlagt af GN Audio i 2012, besluttede onsdag aften på under en time, at Plantronics ikke har skaffet sig uretmæssige fordele ved at lave aftaler med visse distributører om at hjælpe med at sætte forretningen op, hvis de samtidig gav en "fordelagtig behandling" til det amerikanske selskabs produkter.

"Overordnet set var der ikke mange, der havde regnet med, at det ville falde ud til en stor erstatning. Sådan er det typisk med den slags retssager. Det bør ikke få større betydning, heller ikke for aktien. Det fyldte mere for investorerne for år tilbage, da GN havde svært ved at drive deres forretning. I dag er fokus meget mere på, at det er en veldrevet forretning," siger senioranalytikeren til Ritzau Finans.

En speget del af sagen har været den tidligere afsløring af, at ansatte hos Plantronics slettede mellem 36.000 og 90.000 e-mails, der kunne have kastet lys over selskabets forretningspraksis, men som ikke har været mulige at genfinde. Det kostede i 2016 en bøde på 3 mio. dollar (19 mio. kr.) til selskabet.

"Der er måske noget at komme efter med historien om destruerede dokumenter, men nu har man haft en uges tid til at præsentere sine argumenter, og det virker ikke som om, at dommerne har bidt til bolle," siger Morten Imsgard.

To danske høreapparatproducenter vinder andele hos krigsveteraner

Sonova-chef: Nye tilpasningsystemer kræver direkte kontakt 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs