GN-retssag om 3,8 milliarder kan blive afgjort onsdag aften

Efter flere års tilløb forventes afgørelsen at falde i retssagen mellem GN Audio og selskabets amerikanske konkurrent Plantronics onsdag aften.
RITZAU/FINANS

Det kan være onsdag aften dansk tid, at GN får afgørelsen i den retssag, selskabets headset-division har anlagt mod sin amerikanske konkurrent Plantronics.

Tirsdag blev Plantronics færdig med at procedere, og onsdag har GN's advokater formentlig knap en time i retssalen til at komme med de sidste argumenter over for juryen, inden dens otte medlemmer skal votere. Det skriver branchemediet Law360.

Sagen er anlagt af GN Audio i 2012 og drejer sig om, at det danske selskab angiveligt ikke fik adgang til at sælge sine headsets og lignende produkter via de forskellige kanaler, der indgik i det såkaldte "Plantronics Only Dealers"-program.

Den slags er ulovligt på grund af konkurrencehensyn, men Plantronics mener ikke, at der er tale om konkurrenceforvridende aktiviteter, men snarere en type loyalitetsprogram for distributører.

Først sidste uge kom sagen, hvor GN har anmodet om en erstatning på op til 600 mio. dollar (3,8 mia. kr.), for retten, og i løbet af seks retsdage har dommer og jury kunnet høre på argumenter fra de to parter.

Plantronics har afvist monopolanklagerne og anklaget GN for at være efter dansen på markedet, mens GN har beskrevet Plantronics som en dominerende spiller, der holder distributørerne i et jerngreb, skriver Law360.

En speget del af sagen har været den tidligere afsløring af, at ansatte hos Plantronics slettede titusindvis e-mails, der kunne have kastet lys over selskabets forretningspraksis. Det kostede i 2016 en bøde på 3 mio. dollar (19 mio. kr.) til selskabet. Ifølge et specialiseret it-selskab har Plantronics' ansatte slettet mellem 36.000 og 90.000 e-mails, hvoraf estimeret 2-3 pct. var relevante for sagen, men nu er umulige at genfinde.

Den manøvre har GN's advokater brugt som argument for, at Plantronics havde noget at skjule, mens amerikanerne omvendt betegner det som en afledningsmanøvre fra et svagt juridisk udgangspunkt hos GN.

/ritzau/FINANS

Amerikansk GN Audio-rival skyder hårdt igen i stor retssag 

GN: Rivals slettede e-mails kan indgå i amerikansk milliardretssag 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea