ITWatch

GN Audio taber retssag mod amerikansk rival

Med udfaldet af retssagen kan GN Audio ikke få erstatning på op til 600 mio. dollar.

GN Groups headsetdivision, GN Audio, havde ikke held med at overbevise juryen i retten i Wilmington om, at den amerikanske konkurrent Plantronics har lavet konkurrenceforvridende aktiviteter gennem særlige distributionsaftaler på det amerikanske marked.

Juryen i sagen, der blev anlagt af GN Audio i 2012, besluttede onsdag aften på under en time, at Plantronics ikke har skaffet sig uretmæssige fordele ved at lave aftaler med visse distributører om at hjælpe med at sætte forretningen op, hvis de samtidig gav en "fordelagtig behandling" til det amerikanske selskabs produkter.

Ifølge GN Audio har det såkaldte Plantronics Only Distributors-netværk ellers holdt både det danske selskab og andre konkurrenter fra at sælge deres produkter til en stribe forhandlere på det amerikanske marked.

Men den købte den otte personer store jury altså ikke, og derfor kan GN Audio ikke se frem til erstatning i sagen, der ellers har været estimeret til at have en potentiel værdi på op til 600 mio. dollar - eller 3,8 mia. kr.

GN Group fortæller i en meddelelse, at selskabet nu vil afvente den skriftlige begrundelse for afgørelsen og derefter tage stilling til, om det vil appellere eller ej.

Plantronics har i løbet af de fem berammede retsdage afvist monopolanklagerne og anklaget GN for at være efter dansen på markedet, mens GN har beskrevet Plantronics som en dominerende spiller, der holder distributørerne i et jerngreb, har Law360 tidligere skrevet.

En speget del af sagen har været den tidligere afsløring af, at ansatte hos Plantronics slettede titusindvis e-mails, der kunne have kastet lys over selskabets forretningspraksis.

Det kostede i 2016 en bøde på 3 mio. dollar (19 mio. kr.) til selskabet. Ifølge et specialiseret it-selskab har Plantronics' ansatte slettet mellem 36.000 og 90.000 e-mails, hvoraf estimeret 2-3 pct. var relevante for sagen, men siden har været umulige at genfinde.

Den manøvre har GN's advokater brugt som argument for, at Plantronics havde noget at skjule, mens amerikanerne omvendt har betegnet det som en afledningsmanøvre fra et svagt juridisk udgangspunkt hos GN.

Ifølge meddelelsen fra GN Group har afgørelsen ikke nogen betydning for de finansielle forventninger til 2017.

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs