ITWatch

Nokia fyrer 310 ansatte efter fejlvurdering af marked

I erkendelse af, at markedet for den virtuelle verden, VR, ikke har vundet indpas, så hurtigt som forventet, fyrer Nokia over 300 ansatte.

Foto: /ritzau/AP/Emilio Morenatti

Det gik ikke som forventet med VR-markedet for den finske televirksomhed Nokia. Derfor opgiver virksomheden nu satsningen og skal i den forbindelse fyre 310 medarbejdere, skriver Berlingske på baggrund af en artikel fra nyhedsbureauet Reuters.

"Udviklingen af VR-markedet er gået langsommere end ventet, og det betyder, at Nokia Technologies vil reducere investeringerne og fokusere mere på mulighederne for at licensere teknologi," skriver Nokia ifølge Berlingske i en meddelelse.

Det fremgår, at Nokia Technologies med 1090 ansatte fremover skal fokusere på digital sundhed og salg af licenser til eksisterende patenter.

Nokia stopper ligeledes med at udvikle sit VR-kamera Ozo, der blev lanceret i 2015. De fyrede medarbejdere vil hovedsagligt være at finde Finland, USA og Storbritannien.

Farvel til Lumigon – og dermed til resterne af det store danske mobileventyr

Nets skifter chef i vigtigt forretningsben og opretter nyt selskab 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs