ITWatch

Nokia fyrer 310 ansatte efter fejlvurdering af marked

I erkendelse af, at markedet for den virtuelle verden, VR, ikke har vundet indpas, så hurtigt som forventet, fyrer Nokia over 300 ansatte.

Foto: /ritzau/AP/Emilio Morenatti

Det gik ikke som forventet med VR-markedet for den finske televirksomhed Nokia. Derfor opgiver virksomheden nu satsningen og skal i den forbindelse fyre 310 medarbejdere, skriver Berlingske på baggrund af en artikel fra nyhedsbureauet Reuters.

"Udviklingen af VR-markedet er gået langsommere end ventet, og det betyder, at Nokia Technologies vil reducere investeringerne og fokusere mere på mulighederne for at licensere teknologi," skriver Nokia ifølge Berlingske i en meddelelse.

Det fremgår, at Nokia Technologies med 1090 ansatte fremover skal fokusere på digital sundhed og salg af licenser til eksisterende patenter.

Nokia stopper ligeledes med at udvikle sit VR-kamera Ozo, der blev lanceret i 2015. De fyrede medarbejdere vil hovedsagligt være at finde Finland, USA og Storbritannien.

Farvel til Lumigon – og dermed til resterne af det store danske mobileventyr

Nets skifter chef i vigtigt forretningsben og opretter nyt selskab 

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs