ITWatch

Kinesisk telefonproducent får milliardbøde i amerikansk retssag for ulovligt salg til Iran

Kinesiske ZTE Corp har indvilliget i at betale en bøde på 6,2 mia. kroner for ulovlig eksport af amerikansk teknologi til Iran.

Foto: Colourbox

Den kinesiske telefonproducent ZTE Corp har i en retssag i USA erklæret sig skyldig i ulovligt salg af amerikansk software og hardware til Iran. Det skriver Finans med henvisning til Reuters.

ZTE Corp har indvilliget i at betale 892 mio. dollar (6,2 mia. kr.) i bod. Det beløb kan stige med yderligere 300 mio. dollar, hvis selskabet i løbet af de næste syv år overtræder sine forpligtigelser overfor de amerikanske myndigheder.

ZTE Corp, der er en af verdens største producenter af telefonudstyr, indkøber ifølge Reuters komponenter hos amerikanske underleverandører til en værdi af 2,6 mia. dollars årligt.

Retssagen, der har været undervejs i fem år, fandt sted ved en føderal domstol i Texas. Det kinesiske selskab har angiveligt overtrådt USA’s sanktioner mod Iran ved ulovligt at eksportere amerikansk hardware og software til Iran via ZTE’s produkter.

Dansk forhandler af brugt it-udstyr i tæt parløb med Lenovo 

Kinesiske Huawei topper den europæiske patentliste 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs