Kinesiske Huawei topper den europæiske patentliste

Det kinesiske teknologi-selskab Huawei afleverede næstflest ansøgninger om patent til det europæiske marked i 2016. Det viser rapport fra EUs Patentkontor.
TENNA SCHOER

Kineserne kommer! Sådan har skræmmebilledet i Europa efterhånden lydt i mange år. Og nu kan i hvert fald den hollandske teknologi-gigant, Philips, føle kineserne hale ind på sig.

Ifølge en opgørelse fra EU's Patentkontor har kinesiske Huawei, der især er store på mobilmarkedet, afleveret ikke færre end 2.390 patentansøgninger - og opnåede patenter i 924 sager.

Philips er fortsat den største, når det kommer til at søge om patenter - med 2.568 ansøgninger i 2016.

Kineserne er blevet mere flittige til at sikre sig rettigheder til deres produkter, skriver Patentkontoret i sin årsrapport. Faktisk steg antallet af ansøgninger fra kinesiske virksomheder med cirka 25 pct. fra 2015 til 2016. Kineserne afleverede i alt 7150 patentansøgninger, og det betyder, at Kina nu ligger nummer seks på landelisten.

Huawei, der er den største kinesiske spiller på teknologiområdet, har ifølge rapporten de senere år fokuseret på udvikling af produkter. Huawei bruger 10 pct. af sin omsætning på innovation i målet om, at det skal drive væksten for virksomheden fremover. I dag har Huawei 15 forsknings- og udviklingscentre rundt om i verden plus 36 centre i samarbejde med andre.

I alt modtog EU's Patenskontor knap 160.000 ansøgninger sidste år, hvilket er på niveau med 2015.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåPhoto: PR / NNIT

NNIT skal hyre bundter af cloud-folk

For abonnenter