Masser af spænding ventes i GN-regnskab torsdag

Det er især købet af Steelseries og den medfølgende gæld, der har analytikernes interesse, når GN i morgen aflægger regnskab for 2022.
Foto: Gn Store Nord / Pr
Foto: Gn Store Nord / Pr

Der er rigeligt at holde øje med for investorerne, når GN efter planen afleverer årsregnskab for 2022 torsdag morgen.

Først og fremmest afventer markedet i spænding meldinger om, hvordan selskabet har tænkt sig at håndtere den store gæld, det bærer rundt på efter sidste års overtagelse af gamingudstyrsproducenten Steelseries.

Derudover har der også været stor spænding om, hvorvidt særligt høreapparatselskabet GN Hearing virkelig kan leve op til den prognose, der blev fastholdt efter tredje kvartal, og for GN Audio ser vanskelighederne på markedet ud til at være fortsat i fjerde kvartal også, hvis man kigger på meldingerne fra flere konkurrenter.

”For GN Hearing ventes der en organisk vækst på 5-8 pct. og en EBITA-margin før særlige poster på cirka 14 pct. for kerneforretningen for helåret. Med en realiseret organisk vækst på 2 pct. og en EBITA-margin før særlige poster på 6,6 pct. efter de første ni måneder skal GN Hearing løbe stærkt for at indfri helårsprognosen,” skriver Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, i en optakt til regnskabet.

”Det bliver efter vores vurdering GN Hearings nye høreapparatfamilie, Resound Omnia, der bliver helt central,” fortsætter han.

For GN Audio var tredje kvartal hårdt presset af vigende forbrugertillid og svag efterspørgsel grundet den høje inflationspres på forbrugernes købelyst.

Og de udfordringer er formentlig fortsat i fjerde kvartal, lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen.

Vanskelighederne har i sagens natur særligt presset den forbrugervendte del af forretningen i GN Audio og Steelseries.

Men også den professionelle forretning, der er klart størst hos GN Audio, har haft lavere vækst end tidligere, og flere konkurrenter har på det seneste peget på, at også Enterprise-delen stadig er under pres.

Det giver usikkerhed om både afslutningen på 2022, men også prognosen for 2023, som for begge forretningsområder bliver afgørende.

”Usikkerheden om 2023 er ekstraordinært høj, og det vil efter vores vurdering blive afspejlet i 2023-prognosen,” skriver Søren Løntoft Hansen.

Kapitalstrukturen skal på plads

Særligt den høje gæld, som er langt over GN’s målsætning for gearingen, har fyldt meget i fortællingen om både selskabet og aktien over det seneste år.

Flere rygter har spredt sig på baggrund af gælden - blandt andet om, at GN skulle være blevet et klart opkøbsmål - og for nylig vurderede den nordiske storbank Nordea, at sandsynligheden for et salg af GN inden for en overskuelig fremtid er ”meget høj.”

I efteråret lovede GN-ledelsen en grundig gennemgang af kapitalstrukturen, som resultaterne af skulle serveres i år. Det bliver forventeligt i forbindelse med årsregnskabet torsdag.

”Med en nettorentebærende gæld på 15 mia. kr. og en gearing, der ligger markant over GN’s langsigtede målsætning - sammenholdt med de udfordrede markedsvilkår - ser vi frem til GN’s gennemgang af kapitalstrukturen,” skriver Søren Løntoft Hansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også