Nordea: Sandsynligheden for et salg af GN er meget høj

I lyset af de seneste begivenheder i GN, vurderer Nordea, at sandsynligheden for at GN bliver opkøbt ”inden for en overskuelig fremtid”, er meget høj.
Foto: Gn Store Nord / Pr
Foto: Gn Store Nord / Pr
Af Marketwire

Nordea ser gode muligheder for et salg af dele af eller hele GN i den nærmeste fremtid - efter spekulationer i markedet om det samme gennem længere tid.

Det fremgår af et analysenotat fra banken fra tirsdag.

”I lyset af de seneste begivenheder vurderer vi, at sandsynligheden for, at GN bliver opkøbt inden for en overskuelig fremtid, er meget høj, og vi inkluderer det nu i vores basisscenarie,” skriver Nordea blandt andet i analysen.

Udfordringen for GN er den meget høje gæld, som selskabet har optaget i forbindelse med overtagelsen af gamingudstyrsproducenten Steelseries, der blev gennemført i januar sidste år.

Et alternativ til et salg af selskabet kan derfor også være en kapitalrejsning gennem eksempelvis en emission, påpeger Nordea.

Men her er sandsynligheden - eller risikoen om man vil - faldet en del, lyder det fra banken.

”Vi ser også en lav risiko for en aktieudvidelse i det nuværende miljø, da vi venter positive pengestrømme for 2023, mens vi også venter, at GN vil præsentere en troværdig plan for, hvordan gearingen skal nedbringes i forbindelse med selskabets årsrapport,” skriver Nordea i analysen.

Banken fastholder den positive anbefaling ”køb” af GN med et tilhørende kursmål på 230 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter