ITWatch

Sommerserie: Lenovo-chef bytter globale møder ud med Lego og Middelhavet

Efter et hektisk halvt års som nytiltrådt leder for Lenovos globale bæredygtighedstjenester glæder Stefan Brechling Larsen sig til tre ugers pause fra virtuelle natmøder. I stedet retter han for en stund blikket mod Billund og Middelhavet.

Foto: Lenovo/PR

Til hverdag jonglerer Stefan Brechling Larsen, som er Global Head of Environmental Services i Lenovo, det at opbygge en bæredygtig organisation i en af verdens største techvirksomheder med en hverdag som alenefar. I tre sommeruger gearer han dog ned og dyrker nærværet med to børn i krudtuglealderen.

Når han vender tilbage fra familieferien, bliver en af de største opgaver yderligere at intensivere Lenovos bæredygtighedsstrategi på globalt plan – ikke mindst i forhold til at gøre den grønne omstilling relevant og brugbar for Lenovos kunder.

Hvad skal du i din sommerferie?

Jeg skal være sammen med mine børn. Det bliver et godt miks mellem Legoland og Middelhavet i Sydfrankrig. Så er der både noget med tryk på til ungerne og lidt varme og afslapning til mig – forhåbentligt. Med to krudtugler på fem og ni bliver det nok altid en aktiv ferie på den ene eller den anden måde. Det er ligesom, det skal være.

Hvor længe holder du ferie?

Jeg holder tre ugers sommerferie i træk, så hele familien kan komme helt ned i gear og få tid sammen. Derefter sender jeg børnene videre til masser af forkælelse hos deres mormor og morfar.

Hvad skal du læse i ferien?

Der er ingen garanti for, at jeg får lov til at læse særligt meget, når jeg er alene med to små børn. Men hvis jeg får tid, så er jeg lidt af en faglitteraturmand. Jeg har blandt andet en forkærlighed for Dan Ariely. Han er professor i psykologi og adfærdsøkonomi og har skrevet bogen ”Amazing decisions”, der handler om, hvordan mennesker opfører sig i økonomiske beslutningsprocesser.

De tre ting, jeg glæder mig mest til i ferien, er:

Først og fremmest ser jeg frem til at have 100 procent familietid sammen med mine unger. Og så bare det at få slappet af og få nogle gode oplevelser med familien. Det lyder måske lidt banalt, men jeg synes virkelig, at det er rart at koble af en hektisk hverdag og have tid til nærvær og til at reflektere.

Hvilken beslutning var den sværeste, du har truffet i år?

Det har været beslutningen om at tiltræde i min nye rolle som Global Head of Environmental Services. Eller i virkeligheden var den ikke så svær, for det er jo det, jeg brænder for, men det har helt klart været den største beslutning og et kæmpe ansvar.

Hvad er den vigtigste opgave, der venter, når du er tilbage efter ferien?

Jeg skal fortsætte med at bygge og udvikle Lenovos bæredygtige organisation og intensivere vores bæredygtighedsfokus på globalt plan både i forhold til vores eget klimaaftryk og tilbyde vores kunder bæredygtige produkter og services.

Hvad er den største og vigtigste udfordring for it-branchen i dag?

I mine øjne er det den grønne omstilling, og hvordan vi gør den relevant og ikke mindst brugbar for vores kunder. Mange har allerede fokus på, hvordan vi gør nye produkter endnu mere klimavenlige, men som jeg ser det, bliver vi nødt til at gå meget længere end det. Vi skal kigge på måden, vi producerer, transporterer og emballerer vores produkter.

Og så skal vi skærpe genbruget af it-udstyr. Klimamæssigt har vi ikke råd til at kassere gamle enheder. Det er helt afgørende, at vi udvikler metoder, der kan give brugt it-udstyr et nyt liv, ellers går for mange ressourcer og værdifulde råmaterialer simpelthen til spilde.

Hvilket emne er det vigtigste i branchen netop nu?

Datasikkerhed og bæredygtighed. I min rolle er sidstnævnte et hjertebarn. Men jeg oplever det særligt vigtigt, fordi vi er langt forbi det stadie, hvor vi kan tale om bæredygtighed på et overordnede plan eller kan vise, at vi har solceller på taget i produktionen. Det er efterhånden basispakken.

Vi er er nødt til at forbedre alle led i forsyningskæderne i hele branchen både hos kunder og partnere. Det er for mig at se nøglen til løsninger, som reelt flytter os selv, vores kunder og får en mærkbar positiv effekt på klimaet.

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs