ITWatch

Sommerserie: Schneider Electric-chef moves like Jagger

Til dagligt er Thomas Träger den øverste chef for den nordiske og baltiske region i den globale energieffektiviseringsvirksomhed, Schneider Electric, men i sommerferien hænger han jakkesættet i skabet for at rejse til Middelhavet med familien og jagte Rolling Stones ned gennem Europa.

Foto: Schneider Electric

Med en presserende klima og- energikrise og ambitiøse danske klimamål for 2030 er efterspørgslen på digitale energieffektiviseringsløsninger skyhøj, og det giver travlhed hos Schneider Electric, der er førende på markedet inden for netop intelligent energistyring. Midt i orkanens øje står Thomas Träger, der ovenpå et hæsblæsende travlt første halvår af 2022 glæder sig til at trække stikket og slappe af med familien i sommerferien.

Hvad skal du i din sommerferie?

Min sommerferie er lettere todelt. Først og fremmest skal jeg – sammen med min kone og to børn – nyde sydens sol på ferieresorts i Grækenland og Spanien, hvor det helt store mål er at lære min femårige søn at svømme. Og så skal jeg ”jagte” Rolling Stones på deres europaturné. Jeg har været kæmpe Rolling Stones-fan, siden jeg var helt lille, og da jeg hørte om deres europaturné, skyndte jeg mig at købe billetter til en række af deres sommerkoncerter.

Hvor længe holder du ferie?

Jeg har planlagt at holde tre ugers ferie. Det bliver skønt at få tre sammenhængende uger, hvor jeg kan lade mine batterier op ved at gøre alle de ting, jeg holder allermest af.

Hvad skal du læse i ferien?

Jeg har pt to bøger på min liste. Den første hedder ”The Age of Fire is Over”. Den er skrevet af min kollega, Vincent Petit, og handler om et kritisk kapløb med tiden om at transformere energisystemet, inden verden koger over. Jeg er sikker på, at den kommer til at give stof til eftertanke.

Den anden bog har min kone stærkt anbefalet mig at læse. Den hedder ”The Hockney’s – Never Worry What the Neighbors Think” og er skrevet af John Hockney. Bogen handler om den filosofi, som forfatterens far brugte til at opdrage og inspirere sine børn, såsom David Hockney – en af verdens største nulevende kunstnere.

De tre ting, jeg glæder mig mest til i ferien, er:

Jeg ser først og fremmest frem til at bruge kvalitetstid med min familie. Jeg kommer oprindeligt fra Tyskland, men jeg har efterhånden boet i adskillige lande sammen min familie, og for nylig valgte min datter at flytte tilbage til Tyskland, begynde at studere der og starte sit eget liv. Jeg sætter derfor ekstra stor pris på, når vi alle kan samles. Derudover glæder jeg mig til at slappe helt af og sove længe. Det kan lyde banalt, men det bliver fantastisk rart at kunne droppe vækkeuret. Og så skal jeg dyrke en masse sport. Det er en af de klassiske sommerting, jeg virkelig hygger mig med.

Hvilken beslutning var den sværeste, du har truffet, i foråret?

Det er svært at sætte fingeren på den sværeste beslutning, for der bliver truffet mange beslutninger på daglig basis. Men en stor udfordring i foråret har været de globale udfordringer i forsyningskæden og i forhold til inflationen – de udfordringer har også ramt os. Det har medført, at vi er blevet nødt til at hæve prisen på en række af vores produkter, og det har ikke været en nem ting at gøre. Det er dog et generelt problem på tværs af branchen og i store dele af verden, så den udfordring står vi ikke alene med.

Som altid er der dog ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Vi har en fabrik i Danmark, hvor vi har kunnet skrue op for produktionen for at imødekomme forhindringerne i forsyningskæderne, og det har givet værdifuld læring om, hvordan vi i fremtiden kan skabe endnu mere værdi med lokal produktion.

Hvad er den vigtigste opgave, der venter, når du er tilbage efter ferien?

Mit overordnet mål i Schneider Electric har altid været at bidrage til at accelerere den grønne og digitale omstilling og ikke mindst hele tiden optimere vores forretning, så vi fortsat kan være den bedst mulige digitale partner for vores kunder. Det er fokusområder, som jeg fortsat vil sætte alle sejl ind på at arbejde efter, når jeg vender tilbage fra sommerferien.

Hvad er den største og vigtigste udfordring for it-branchen i dag?

Som virksomhed og som branche har vi et kæmpe ansvar for at reagere proaktivt og konsekvent på klimakrisen, vi befinder os i. Menneskeheden er – eller burde i det mindste være – i et historisk højt alarmberedskab, hvad angår klimaet. Derfor er det vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan for at bidrage med løsninger på klimakrisen, og her spiller den digitale transformation af vores branche en afgørende rolle. Vi er godt i gang, men vi er langt fra i mål.

Hvilket emne er det vigtigste i branchen netop nu?

Jeg kan kun gentage min pointe. Klimakrisen er og bliver det vigtigste fokusområde – ikke kun for vores branche, men for alle. FN’s seneste klimarapport viser, at klimakrisen er i overhængende fare for at løbe løbsk, hvis vi ikke sætter alt ind på at løse den. NU. Heldigvis er der håb, men det kræver handling.

Det er naturligvis positivt, at der bliver investeret meget i grøn vedvarende energi, men der ligger et kæmpe potentiale i at energieffektivisere. Den billigste og grønneste energi er den, vi ikke bruger, og der er så meget energi, som i dag går til spilde, fordi vi rent ud sagt fyrer for gråspurvene, fordi vi ikke har effektiviseret måden, vi bruger den på. Det arbejder vi benhårdt for at gøre noget ved i Schneider Electric, og det vil vi fortsætte med.

Sommerserie: Salgschef i Globalconnect sætter spontaniteten i førersædet på bilferie

Sommerserie: Zooms salgschef tager bøger og planer for fremtiden med til Hawaii

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs