ITWatch

Sommerserie: Salgschef i Globalconnect sætter spontaniteten i førersædet på bilferie

Sommerferien byder på et road-trip med døtrene for Marianne Brannen Schmidt, salgschef i Globalconnect i Danmark, hvor det bliver lysten og spontaniteten, som kommer til at skabe rammerne for dagene.

Foto: PR

I dagens sommerserie fra ITWatch er det Marianne Brannen Schmidt, salgschef i Globalconnect, der er blevet sat i stævne til nogle hurtige spørgsmål om, hvad sommeren byder på, og hvilke store beslutninger det første halvår af 2021 har budt på.

Hvad skal du i din sommerferie?

Jeg og mine to piger på 10 og 14 år sætter os i bilen og kører mod Provence i Sydfrankrig. Vi elsker faktisk alle at køre bil, og på den type ferie kan vi være fuldkommen spontane. Jeg har sat et par hegnspæle undervejs, hvor jeg har booket hoteller, så vi ikke skal bekymre os om det. Men derudover kører vi bare derhen, hvor lysten driver os, og stopper op, når det passer os. Helt fri leg. Vi skal stoppe op og spise is i små franske bjergbyer og tage dukkerter ved Rivieraen.

Jeg glæder mig helt vildt til at smide tøjlerne og kontrollen og bare lade spontaniteten råde. Mine piger glæder sig mest til at se Eiffeltårnet, som jeg har lovet at vise dem på vejen hjem.

Hvor længe holder du ferie?

Jeg holder tre ugers ferie. Jeg foretrækker at holde ferie i ét langt stræk for at komme helt ned i gear og nulstille hovedet. På den måde kommer jeg tilbage til arbejdet fuld af energi.

Vi tager et par uger i Frankrig og nyder også lidt stilletid derhjemme, inden hverdagen starter igen.

Hvad skal du læse i ferien?

Jeg har lagt en enkelt bog klar, som jeg glæder mig til at åbne. Det er Svend Brinkmanns nyeste bog, Tænk. Den handler om at leve et mere tankefuldt liv, med plads til eftertanke og fordybelse. Det lyder jo så flot, men jeg ville virkelig gerne blive bedre til at bringe mere fordybelse ind i min hverdag. Jeg lægger mange timer og energi i mit job, og min børnekalender er stram. Jeg gør en stor indsats for også at få tid til at se venner, så når klokken er 22, er jeg altså træt. Jeg håber, at bogen kan give mig inspiration til, hvordan jeg kan finde plads i min hverdag til at mærke og tænke mere efter.

Jeg interesserer mig meget for ledelse, og det ville være smukt at sige, at jeg vil bruge ferien på at dykke ned i en masse faglitteratur. Men ferie handler for mig også om at slappe af i hovedet. Jeg holder af at lytte til podcasts, særligt om ledelse, og dem kommer jeg til at gå på spontan opdagelse i, når jeg ligger ved poolen.

De tre ting, jeg glæder mig mest til i ferien, er:

At være spontan. Tage den afkørsel, som ser spændende ud, og parkere bilen ved et lille torv og få en is. Koble helt fra alle de opgaver, som skal løses i hverdagen. Jeg kan næsten ikke vente.

At være så intenst sammen med mine unger, hvor vi ikke bliver afbrudt af den hverdag, der kører afsted omkring os. Vi skal ikke forholde os til andet end bare være sammen.

At tage mine løbesko på igen. Jeg har løbet hele mit liv, og for et par måneder siden rev jeg næsten min akillessene over, da mit team spillede padel sammen efter arbejde. Jeg ville lige lidt hurtigere frem fra baglinjen, end min krop var med på. Jeg var på krykker et stykke tid og må nu så småt begynde at løbe igen.

Hvilken beslutning var den sværeste, du har truffet, i foråret?

Det var ikke en beslutning, jeg traf alene, men en jeg var en del af sammen med den øvrige ledelse i GlobalConnect Danmark. Vi satte i begyndelsen af året gang i en større transformation, med det mål at sætte den enkelte kundes behov endnu mere i centrum. Det betyder, at vi har organiseret os på en ny måde, hvor mange kolleger har fået nye roller.

Mange skal finde sig til rette, og det er mit ansvar at hjælpe dem med at trives og være en succes.

Hvad er den vigtigste opgave, der venter, når du er tilbage efter ferien?

Det er at fortsætte med at få transformationen til at lande helt rigtigt for hver enkelt person i mit team. Som leder kan man ikke bare tage en beslutning, som har stor betydning for den enkelte kollegas rolle, kommunikere om det en enkelt gang og så forestille sig, at så kører vi bare videre derudaf. Jeg skal blive ved med at kommunikere meget åbent, og lige så vigtigt skal jeg lytte. Det er helt afgørende for at skabe det rum, hvor mit team føler en opbakning og et mandat til at tage initiativ. Jeg går meget op i, at mit team føler sin involveret og ved præcis, hvor de har mig.

Og så kræver det anerkendelse. Jeg er meget opmærksom på ikke kun at hylde den sælger, som har opnået de bedste resultater – man skal også hylde indsatsen.

Helt konkret skal jeg efter ferien lægge mange kræfter i at skabe en endnu større følelse af fællesskab, det er særligt vigtigt under forandringer. Vi laver en del sammen som team allerede, og til august tager vi på Smukfest sammen, det glæder jeg mig virkelig meget til. Vi har mange milepæle at fejre, så fejre skal vi!

Hvad er den største og vigtigste udfordring for it-branchen i dag?

Jeg må sige it-sikkerhed. Digital infrastruktur bliver mere og mere forretningskritisk, og det går desværre hånd i hånd med, at så godt som alle danske virksomheder og organisationer i dag er langt mere udsat for angreb, end de var for bare få år siden. Både fordi øget digitalisering giver flere veje ind for dem med onde hensigter, og fordi mere digitaliserede forretningsmodeller gør omkostningerne ved angreb meget større. Det er simpelthen blevet utrolig dyrt for mange virksomheder at være nede i bare få timer.

Sikkerhed står selvfølgelig øverst på agendaen hos os i GlobalConnect, når vi leverer samfundskritisk infrastruktur. Samtidig oplever vi i dén grad, at det rykker op på agendaen hos vores kunder. Der bliver talt meget om sikkerhed i branchen disse år, og med god grund.

Hvilket emne er det vigtigste i branchen netop nu?

Der er mange vigtige emner. Men hvis jeg skal fremhæve et enkelt, som er blevet vigtigere med rekordfart, vil jeg sige den grønne agenda. It-branchen har en afgørende rolle at spille i at skabe en mere bæredygtig fremtid, både ved at muliggøre digitale tiltag på tværs af samfundet og ved at tage ansvar for vores eget aftryk.

Eksempelvis stiger datatrafikken eksponentielt i disse år, og der hviler et enormt ansvar på vores branche for at håndtere den udvikling på en bæredygtig måde. 70 procent af al data ind og ud af Norden løber i GlobalConnects netværk, så det har stor betydning at drive vores datacentre på grøn strøm og at arbejde kontinuerligt på at nedsætte strømforbruget i vores fibernetværk og på tværs af vores løsninger. Det er vores ansvar, og vi kan stadig gøre meget mere.

Helt konkret oplever vi i mit team, at spørgsmål om og krav til bæredygtighed fylder meget mere i kundedialoger, end det gjorde for få år siden. Heldigvis for det.

Sommerserie: Zooms salgschef tager bøger og planer for fremtiden med til Hawaii

Sommerserie: Telenor brugte tocifret millionbeløb på unødigt komplekst produkt

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs