ITWatch

Apple: Sænket kursmål og svage forudbestillinger rammer kursen

Ifølge finanshuset Rosenblatt Securities er forudbestillingerne af de nye iPhone-modeller "svage". Informationen stammer fra Rosenblatts dialog med en række detailkæder

Foto: Josh Edelson/AFP / AFP

Apple hører til blandt synderne i S&P 500-indekset fredag, og minusset til æblekoncernen er hovedforklaringen på, at markedet som helhed ikke kan få luft under vingerne.

Det er to nedslående nyheder, som holder aktien i Apple i minus med 1,8 pct., og dermed atter en gang sender selskabets markedsværdi under 1000 mia. dollar.

Den seneste nyhed er meldingen fra finanshuset Rosenblatt Securities, der mener at vide, at forudbestillingerne af de nye iPhone-modeller, som blev præsenteret tirsdag, er "svage". Informationen stammer fra Rosenblatts dialog med en række detailkæder.

"Der er ingen ventetider i dag på iPhone 11 Pro og Max, hvilket antyder, at de indledende salg af de to modeller kan være 20-30 pct. lavere end iPhone XS og Max sidste år," skriver analytiker Jun Zhung i en kommentar, ifølge Bloomberg News.

Markedet havde ellers taget godt imod de nye iPhone 11'ere, da de er billigere end X'erne. Rosenblatt påpeger samtidig, at efterspørgslen i Kina måske er lavere, da fokus på 5G er mere udbredt. iPhone kommer først med 5G-teknologi til næste år.

Onlinesælgeren JD.com skulle på den baggrund blot have omkring 500.000 forudbestillinger på iPhone 11 mod cirka 900.000 på iPhone X sidste år.

Fredagens anden vægt på aktiekursen kommer fra et sænket kursmål fra investeringsbanken Goldman Sachs fra 187 til 165 dollar per aktie. Forklaringen er den, at banken har set nærmere på den gratis periode, som Apple tilbyder i forbindelse med lanceringen af sin kommende streamingtjeneste, Apple TV+.

Apple har dog ifølge Bloomberg News dog fredag slået fast, at selskabet ikke ser en betydelig effekt på indtjeningen af den grund. Det løftede kursen noget, da den var i minus med 2,7 pct. kort forinden.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs