ITWatch

Apple igen mere end 1000 milliarder dollar værd

Apple stiger med 2,6 pct., og dermed passerer den amerikanske it-koncern igen en markedsværdi på 1 billion dollar.

Foto: Josh Edelson/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske it-koncern Apple stiger med 2,6 pct. til 222,40 dollar onsdag, og dermed tager koncernen atter en gang skridtet op og passerer en markedsværdi på 1000 mia. dollar - eller 1 billion dollar. Nærmere bestemt lyder onsdagens markedsværdi på knap 1006 mia. dollar.

Den positive stemning omkring æblekoncernen onsdag er udløst af tirsdagens præsentation af Apples sin nye streamingtjeneste og tre nye iPhone-modeller.

De tre nye iPhone-modeller modtages uden de helt store armbevægelser af anmelderne, men omvendt er der udsigt til lidt biligere smartphones, og det tror markedet og analytikerne mere på. Samtidig er der forventninger til den kommende iPhone, som vil operere på 5G-netværket.

"At kombinere den ældre installerede base med nye kameraer og batteriteknologi i år og den kommende 5G iPhone, som ventes lanceret i 2020, antyder, at der nu er mere opadgående end nedadgående risici i denne forretning," skriver Morgan Stanleys analytiker, Katy Huberty, om de nye iPhones, ifølge Blomberg News.

iPhonens betydning for Apple er ganske vist nedadgående med fremkomsten af nye indtjeningskilder, herunder fra serviceforretningen og fra smartwatches, men selv i det seneste kvartalsregnskab udgjorde iPhonen omkring 50 pct. af omsætningen i koncernen.

"Lavere prismuligheder og bytte-rabatter er positivt for iPhone-forretningen, da prisfølsomme købere måske vil blive tiltrukket af disse muligheder, mens Pro/Pro Max-modellerne med deres forbedrede kameraevner og sociale medie-venlige "slofie" (slow motion selfie) kamera på forsiden bør fastholde konkurrenceevnen over for Android-konkurrenterne i den høje prisende," kommenterer Krish Sankar fra finanshuset Cowen.

Apple kom også med flere detaljer om sine streamingplaner, Apple TV+, som også ender med at blive et biligere produkt end eksempelvis Netflix og end Disney+ med et månedligt abonnement på 4,99 dollar.

Apples aktie er steget med 41 pct. i 2019 og med 56 pct. siden bunden den 3. januar efter koncernens nedjustering. Aktien er dog fortsat 4 pct. fra sin forrige rekord i 232,07 dollar i starten af oktober sidste år.

Trods kursfald de seneste tre dage er Microsoft fortsat også mere værd end 1000 mia dollar - som den eneste anden aktie i verden.

Afdæmpet reaktion på Apples nye modeller

Redaktør: Nye Iphones i gamle klæder er klar opgradering

Apple afslører nye iPhones med flere kameraer

Apple satser på yngre produkter for at opretholde væksten 

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs