ITWatch

Danmarks tech-ambassadør vil gøre internettet mindre lovløst

Casper Klynge, som er Danmarks tech-ambassadør, vil i dialog med de store tech-selskaber, så internettet bliver mere reguleret, skriver Jyllands-Posten.

Foto: Nanna Navntoft

Den danske stat er presset af, at store tech-giganter som Facebook, Google og Apple arbejder på tværs af landegrænser og arbejder inden for et felt, som er mere eller mindre lovløst, mener Danmarks tech-ambassadør, Casper Klynge.

Det skriver Jyllands-Posten.

Casper Klynge vil arbejde for, at internettet, som er den arena, tech-giganterne spiller på, bliver mindre lovløst fremover.

"På teknologiområdet er det ofte vinderen, der tager det hele. De, som klarer sig godt, får dominerende positioner globalt. Hvis det underminerer de danske skatteindtægter, kan det betyde, at vi ikke har penge til vores uddannelsessystem og sygehusvæsen. Det er vigtigt at få virksomhederne i dialog og finde en model, der virker globalt," siger Casper Klynge til Jyllands-Posten.

Tech-ambassadøren understreger, at han i de to år, han har været udsendt af Danmark, har opbygget et godt forhold til mange af de store tech-selskaber, hvilket kan hjælpe Danmark fremover.

Tech-ambassadør vil rette fokus mod bestyrelsesgangene

Tech-ambassadør mister rådgiver til minister

Dansk tech-ambassadør: Der er brug for øget samarbejde 

Mere fra ITWatch

Mit.dk er et "udstillingsvindue" for Netcompany

Netcompanys visningsklient til Digital Post, Mit.dk, ”fylder meget lidt” i seneste regnskab. Tjenesten skal mere ses som ”et udstillingsvindue for resten af Europa”, lyder det fra Netcompanys direktør, André Rogaczewski.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs