ITWatch

Google anklager EU for at ødelægge forretningsmodel

Googles topchef mener, at gårsdagens bøde fra EU er ødelæggende for den forretningsmodel, der ligger bag selskabets styresystem til smartphones.

Sundar Pichai, adm. direkør i Google vil have søgemaskinen tilbage til Kina. | Foto: /ritzau/AP/Tsering Topgyal

Google beskylder EU for at forsøge at ødelægge selskabets forretningsmodel for smartphones, efter at EU onsdag idømte Google en bøde på 4,3 mia. euro (32 mia. kr.) for misbrug af selskabets markedsposition.

Det skriver Financial Times.

Europa-Kommissionen har givet Google 90 dage til at efterse sit styresystem, Android, med et krav om, at selskabet skal fjerne ulovlige begrænsninger og restriktioner, der er lavet for at skabe mere trafik gennem Googles egen søgemaskine såvel som hindring af konkurrence.

Sundar Pichai, der er administrerende direktør i Google, har ifølge Financial Times udtalt, at Google vil anke enhver dom, der "forkaster den forretningsmodel, der støtter Android" og "ignorerer ... klare beviser på, hvordan folk i dag bruger deres telefoner".

Selvom Google endnu ikke har besluttet, hvordan den som reaktion på dommen vil ændre sine forretningsmetoder, kigger selskabet på "midlertidige løsninger" sammen med EU-domstolen for at undgå "seriøse og uoprettelige skader" på sin forretning.

I EU-konkurrencekommissærens, Margrethe Vestagers, undersøgelse af Google fandt hun frem til, at Google har anvendt "meget alvorlig og ulovlig opførsel", der skader konkurrenter og forbrugere. Derfor er Google af EU blevet påkrævet at fjerne applikationer, der før har været installeret på forhånd på Android-enheder under tvang af Google, heriblandt Googles egen webbrowser og søgemaskine.

Googles administrerende direktør mener ikke, at applikationer, der har været installeret på forhånd, har spillet en betydelig rolle i selskabets succes.

/ritzau/FINANS

Google kan få ørerne i Vestagers maskine igen

Vestager kan svække Googles mobile dominans 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs