ITWatch

Nordjysk rumfartsselskab starter serieproduktion op - og skal bruge 50 mand

Danske Gomspace skal bruge 50 mand til næste skridt i virksomhedens udvikling, som er igangsættelsen af verdens første serieproduktion af industrielle nanosatellitter.

Niels Buus, adm. direktør i Gomspace. | Foto: PR/Gomspace

De næste to-tre måneder bliver kritiske for den danske rumfartsvirksomhed Gomspace. Selskabet forventer at igangsætte verdens første serieproduktion af satellitter og for at komme i mål har man brug for 50 ekstra sæt hænder.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

"Virksomheden har således afsat de næste to-tre måneder til en krævende rekrutteringsopgave, hvoraf langt de fleste skal ansættes i GomSpace Manufacturing," lyder det blandt andet i meddelelsen.

De 50 ekstra mand skal dermed supplere den eksisterende stab på godt 40 mand, som dækker over afdelingerne Produktion, Produktionsteknisk Afdeling samt Indkøb og Planlægning.

Kompleksitet afskriver outsourcing

Ambitionen er at producere én satellit om dagen, og hvis kvaliteten skal matche de krav, som rumfartsindustrien stiller til produkterne, så er det nødvendigt at holde produktionen hjemme i Danmark frem for at outsource til lavtlønslande. Det vil simpelthen koste for dyrt, hvis blot en satellit er fejlbehæftet, lyder det i meddelelsen.

"De nye medarbejdere kommer til at arbejde i en klassisk industriel produktion, hvor de skal være med til at øge vores produktionskapacitet. De bliver en meget vigtig del af virksomheden, og alle kommer til at arbejde tæt sammen med vores Manufacturing- og R&D-afdeling. Det skyldes, at vi kører alt fra projektledelse til systemudvikling og produktion i ét samlet flow," lyder det i meddelelsen fra Niels Buus, adm. direktør i Gomspace, som fortsætter:

"Vi mener derfor selv, at de mange åbne stillinger hører til blandt landets mest interessante produktionsjobs, og derfor håber vi også, at vi vil være i stand til at finde de bedste folk i markedet."

Aalborg-firma udvikler mikrosatellit til overvågning af Arktis 

SpaceX genbruger raket og kapsel på tur til rumstation 

Analytiker: Stort potentiale i Gomspace 

Elon Musk i konkurrence med nordjysk satellit-producent  

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs