ITWatch

Analytiker: Stort potentiale i Gomspace

Aktieværdien af nordjyske Gomspace er faldet, men der er et stort kurspotentiale i selskabet, lyder vurderingen fra analytiker.

Niels Buus har stået i spidsen for Gomspace siden 2014. | Foto: PR/Gomspace

Siden børsnoteringen af Gomspace i juni 2016 har aktien haft stejl kurs opad med først en stigning på 920 pct. og nedad med et efterfølgende fald på 50 pct. Det skriver Børsen.

Potentialet til yderligere vækst er dog i høj grad tilstede for Gomspace-aktien, vurderer Lars Jørgen Rasmussen, direktør i Formue- og investeringsrådgivning.

"Gomspace er højrisiko, men kurspotentialet er stort. Med forventning om større ordrer – det jo skal komme med selskabets egne forventninger om 70 pct. årlig vækst frem mod 2021 – kan aktien nå sit gamle topniveau igen inden nytår," siger Lars Jørgen Rasmussen til Børsen.

Gomspace er specialiseret i produktionen af såkaldte nanosatellitter, som i modsætning til konventionelle satellitter kan produceres til en brøkdel af prisen og skiftes ud løbende, når de teknologiske fremskridt fordrer det.

Siden den nuværende adm. direktør, Niels Buus, kom til i 2014, er virksomheden vokset fra 10 til 170 medarbejdere i slutningen af 2017.

Elon Musk i konkurrence med nordjysk satellit-producent  

Gomspace: Læg rumromantikken på hylden og se det som et erhverv 

Mere fra ITWatch

Efter salg til kapitalfond: Nu skal forretningen tidobles

Softwareselskabet Timextender blev fornylig solgt til kapitalfond for stort trecifret millionbeløb efter i årevis at have leveret underskud på underskud. Nu skal omsætningen øges med raketfart, lyder det fra stifter og direktør Heine Krog Iversen, der reinvesterer i selskabet efter salget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs