ITWatch

Apples aktionærer kan gå utilfredse fra udbyttefest

Apples meldinger om at reducere selskabets likvide beholdning til noget nær nul betyder ikke ekstraordinære udbyttebetalinger til aktionærerne.

Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Tim Cook, Apples administrerende direktør, har fortalt selskabets aktionærer, at han "ikke er fan" af ekstraordinære udbytteudbetalinger.

Meldingen ventes at skuffe nogle investorer, der havde set frem til at blive forgyldt, når Apple reviderer sin milliardindtjening fra udlandet.

Det skriver Financial Times.

I kølvandet på den nye amerikanske skattereform løftede Apple sløret for sine planer om at reducere selskabets likvide beholdning fra 163 mia. dollar til "næsten nul". Meldingen skabte forventninger om store udbytteudbetalinger og aktietilbagekøb.

Da Apple tirsdag afholdte sit årlige investormøde i det nye hovedkontor, Apple Park, spurgte en aktionær Tim Cook, om der ville være udsigt til udbetaling af ekstraordinært udbytte.

"Vi har tidligere meddelt, at vores intention er at øge den årlige udbytteudbetaling. Jeg er ikke rigtigt fan af ekstraordinært udbytte. Jeg tror ikke på, at det hjælper selskabet og tilgodeser sandsynligvis ikke aktionærerne på lang sigt," lød topchefens svar ifølge Financial Times.

Før mødet rapporterede analytikerne forventninger om en stigning i udbytteudbetalinger fra 10 til 15 pct. og ekstraordinært udbytte på op mod 15 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Facebook får alle dine data gratis – bør tech-selskaber betale for dem?

Apple-kunder raser over fejl på ny iPhone

Salget af smartphones falder på verdens største marked

Apple-opkøb skal granskes af Europa-Kommissionen

Forsiden lige nu

Nordisk Film køber sig ind i endnu en spilvirksomhed

Nordisk Film har købt sig til en minoritetsandel i en svensk spiludgiver. Det er den sjette spilinvestering, som Nordisk Film laver, siden virksomheden introducerede Nordisk Film Games for to år siden. Og flere investeringer er på vej.

Energinet trækker SAP-udbud tilbage

Fejl i udbudsmaterialet har fået Energinet til at trække stikket på to SAP-kontrakter. Udbuddet vil blive genudsendt i løbet af ganske kort tid, lyder det fra Energinet.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger