ITWatch

Apples aktionærer kan gå utilfredse fra udbyttefest

Apples meldinger om at reducere selskabets likvide beholdning til noget nær nul betyder ikke ekstraordinære udbyttebetalinger til aktionærerne.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Tim Cook, Apples administrerende direktør, har fortalt selskabets aktionærer, at han "ikke er fan" af ekstraordinære udbytteudbetalinger.

Meldingen ventes at skuffe nogle investorer, der havde set frem til at blive forgyldt, når Apple reviderer sin milliardindtjening fra udlandet.

Det skriver Financial Times.

I kølvandet på den nye amerikanske skattereform løftede Apple sløret for sine planer om at reducere selskabets likvide beholdning fra 163 mia. dollar til "næsten nul". Meldingen skabte forventninger om store udbytteudbetalinger og aktietilbagekøb.

Da Apple tirsdag afholdte sit årlige investormøde i det nye hovedkontor, Apple Park, spurgte en aktionær Tim Cook, om der ville være udsigt til udbetaling af ekstraordinært udbytte.

"Vi har tidligere meddelt, at vores intention er at øge den årlige udbytteudbetaling. Jeg er ikke rigtigt fan af ekstraordinært udbytte. Jeg tror ikke på, at det hjælper selskabet og tilgodeser sandsynligvis ikke aktionærerne på lang sigt," lød topchefens svar ifølge Financial Times.

Før mødet rapporterede analytikerne forventninger om en stigning i udbytteudbetalinger fra 10 til 15 pct. og ekstraordinært udbytte på op mod 15 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Facebook får alle dine data gratis – bør tech-selskaber betale for dem? 

Apple-kunder raser over fejl på ny iPhone 

Salget af smartphones falder på verdens største marked 

Apple-opkøb skal granskes af Europa-Kommissionen 

Mere fra ITWatch

Dixa snupper Relatel-chef

Efter halvandet år på meddelte Relatel-chef Casper Bøyesen i går sin afgang fra Nuuday-virksomheden for at gå til Dixa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs