ITWatch

Salget af smartphones falder på verdens største marked

Det kinesiske marked for smartphones går tilbage til stor bekymring for de internationale producenter, som henter en stor del af indtjeningen i verdens største mobilmarked.

Foto: /ritzau/AP/Shizuo Kambayashi

Nye tal fra analyseinstituttet IDC viser, at salget af smartphones i Kina er faldet for første gang siden 2009. I 2017 faldt salget med 4,9 pct. i forhold til året før, hvilket bekymrer store teknologiselskaber som Apple, Samsung og Huawei, der afsætter omkring en tredjedel af alle smartphones på det kinesiske marked.

Det skriver Financial Times.

Det kinesiske marked har været vækstmotor for den globale udvikling i teleindustrien. Det ser nu ud til at ændre sig i takt med kinesernes aftagende appetit for nye smartphones.

Ifølge analytikerne skyldes den seneste tendens, at kinesiske forbrugere venter længere med at udskifte deres smartphones end tidligere. Det har især ramt Apple og Huawei, der er de to største spillere på det kinesiske marked.

Apple var den smartphoneproducent, der led mest i 2017 med en salgsnedgang på 8,3 pct. IDC forklarer, at selvom den nye iPhone X var med til at skabe udbredt opmærksomhed om Apples produkter, var prislejet på omkring 600 dollar per telefon for højt for kineserne.

Analytikerne venter fortsat nedgang i salget af smartphones i 2018. Sam Kao fra Yuanta Securities ser et globalt fald på 2 pct., og et fald på 4 pct. for kinesiske producenter.

/ritzau/FINANS

Topchef i Sony slutter af med bragende overskud 

Qualcomm og Samsung indgår aftale 

Apples iPhone X forventes at give rekordkvartal 

Knap halvdelen af danskerne vil bruge ny nøgleapp til Nemid 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs