ITWatch

Fingerprint Cards: Rygter om kinesisk bud sætter skub i aktien

Kinesiske Beijin Watertek bejler angiveligt til Fingerprint Cards.

Foto: PR/Fingerprint Cards

Rygter om et kinesisk bud på Fingerprint Cards har onsdag sat skub i den svenske teknologiaktie.

Avisen Dagens Industri skriver onsdag, at kinesiske Beijing Watertek Information Technology forbereder at byde på det tidligere så værdifulde svenske selskab.

Det får Fingerprint Cards-aktien til at stige knap 20 pct. til 19,73 svenske kr. på børsen i Stockholm.

Fingerprint Cards selv har i en meddelelse til fondsbørsen bekræftet, at selskabet har modtaget et brev om, at der kan være et tilbud på vej. Men sandsynligheden for, at det bliver til noget, er dog lav, lyder det fra det svenske selskab.

Derfor mener Fingerprint Cards heller ikke at have forbrudt sig mod nogen regler, efter at den svenske børs har pålagt selskabet at udsende en meddelelse.

"Eftersom den samlede vurdering er, at sandsynligheden for, at opkøbsplanerne kan blive til virkelighed, er lav, anser selskabet ikke overvejelserne som insiderinformation," skriver Fingerprint Cards i meddelelsen.

Selv med stigningen er Fingerprint Cards, der producerer fingeraftryksteknologi til smartphones og lignende, faldet knap 70 pct. i år og omkring 85 pct. siden toppen i december 2015. Her blev aktien berømt for en fantomstigning, der mere end tidoblede selskabet værdi på kort tid.

Fingerprint Cards understreger desuden, at selskabet fortsat ikke har tænkt sig at kommentere på markedsrygter, medmindre det bliver det pålagt.

/rituzau/FINANS

Fingerprint lander markant lavere driftsresultat end ventet

Fingerprint-bejler trak sig 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs