ITWatch

Fingerprint Cards: Rygter om kinesisk bud sætter skub i aktien

Kinesiske Beijin Watertek bejler angiveligt til Fingerprint Cards.

PR/Fingerprint Cards
Foto: PR/Fingerprint Cards

Rygter om et kinesisk bud på Fingerprint Cards har onsdag sat skub i den svenske teknologiaktie.

Avisen Dagens Industri skriver onsdag, at kinesiske Beijing Watertek Information Technology forbereder at byde på det tidligere så værdifulde svenske selskab.

Det får Fingerprint Cards-aktien til at stige knap 20 pct. til 19,73 svenske kr. på børsen i Stockholm.

Fingerprint Cards selv har i en meddelelse til fondsbørsen bekræftet, at selskabet har modtaget et brev om, at der kan være et tilbud på vej. Men sandsynligheden for, at det bliver til noget, er dog lav, lyder det fra det svenske selskab.

Derfor mener Fingerprint Cards heller ikke at have forbrudt sig mod nogen regler, efter at den svenske børs har pålagt selskabet at udsende en meddelelse.

"Eftersom den samlede vurdering er, at sandsynligheden for, at opkøbsplanerne kan blive til virkelighed, er lav, anser selskabet ikke overvejelserne som insiderinformation," skriver Fingerprint Cards i meddelelsen.

Selv med stigningen er Fingerprint Cards, der producerer fingeraftryksteknologi til smartphones og lignende, faldet knap 70 pct. i år og omkring 85 pct. siden toppen i december 2015. Her blev aktien berømt for en fantomstigning, der mere end tidoblede selskabet værdi på kort tid.

Fingerprint Cards understreger desuden, at selskabet fortsat ikke har tænkt sig at kommentere på markedsrygter, medmindre det bliver det pålagt.

/rituzau/FINANS

Fingerprint lander markant lavere driftsresultat end ventet

Fingerprint-bejler trak sig

Forsiden lige nu

Ny Visma-direktør i Danmark skal tegne de store linjer

34-årige Mads Rebsdorf overtager tøjlerne i Vismas danske SMB-division og dermed E-conomic- og Software-forretningerne. Opgaven er ikke at gøre selskaberne til én forretning, men at styrke dem som ét hele på tværs af produkter og teknologier.

Agillic overtegnet i børsintroduktion

Det danske it-selskab Agillic, som tilbyder digitale salgskampagner til virksomheder, blev overtegnet ved selskabets børsintroduktion på minibørsen Nasdaq First North.

IT-Universitetet modtager rekordmange ansøgninger

IT-Universitetet oplever stor interesse i forhold til ansøgninger fra håbefulde studerende. Hvis antallet af kvote 2-ansøgere tages som udtryk for den samlede interesse, vil universitetet igen i år sætte ansøgerrekord.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger