Dansk gamingfirma skal lave populær tv-serie om til computerspil

Det børsnoterede spilfirma Hugo Games har indgået en aftale med MGM om at udvikle et spil baseret på den populære tv-serie Vikings.
Henrik Kølle er adm. direktør i Hugo Games. | Foto: PR/Hugo Games
Henrik Kølle er adm. direktør i Hugo Games. | Foto: PR/Hugo Games

Tv-serien Vikings har siden 2013 skabt opmærksomhed blandt seere over det meste af kloden. Nu kan de se frem til et computerspil baseret på seriens univers – og det bliver den danske spiludvikler Hugo Games, der har fået opgaven med at vække Vikings til live som spiloplevelse. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

"Vi er stolte over at kunne indgå samarbejde med MGM Interactive om at overføre Vikings-fænomenet til spilverdenen," siger Hugo Games' direktør Henrik Kølle i meddelelsen.

Spillet skal lanceres til IOS, Android og pc-platformen Steam i anden halvdel af 2018. Sidstnævnte betyder ifølge Henrik Kølle, at samarbejdsaftalen med MGM Interactive rummer et stort kommercielt potentiale for Hugo Games.

"Vi er meget positive over for det indtjeningspotentiale, vi forventer, at spillet vil besidde. Ikke mindst kombinationen af at lancere spillet til mobildevices og pc’er via Steam giver os et helt nyt indtjeningspotentiale," siger Henrik Kølle.

Hugo Games kunne for nylig offentliggøre en aftale med en lang række internationale storklubber, der skal bruges til at markedsføre selskabets kommende fodboldspil "Soccer League" via de sociale medier. Der er tale om klubber, som sammenlagt har over 300 mio. dedikerede Facebook-følgere, forlød det fra selskabet.

Hugo Games er noteret på børsen i Oslo og er i øjeblikket ved at gennemføre en aktieemission, der slutter 7. juni. Målet er at rejse 41 mio. norske kr., hvoraf de 30 mio. kr. allerede er forhåndstegnede.

Omsætningen skyder i vejret med raketfart hos spilfirma 

Japansk ejer trækker sig fra Io-Interactive 

Danske Hugo Games i eksklusivt samarbejde med fodboldklubber 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter