Spiludvikler holder skindet på næsen trods nedjustering

Take-Two forventer færre solgte spil i de kommende kvartaler.
Foto: Andrew Kelly
Foto: Andrew Kelly
Af Marketwire

Take-Two Interactive Software har mandag aften efter sit tredje kvartal sænket sin prognose for nysalget i computerspil for hele regnskabsåret, men alligevel nøjedes aktien med et moderat fald på 0,8 pct. i eftermarkedet.

Den amerikanske spiludvikler venter, at nettobestillingerne, nysalget, som også omfatter indtægter i fremtidige kvartaler, i regnskabsåret vil ende i 5,20-5,25 mia. dollar mod tidligere 5,40-5,50 mia. dollar. Buddet er samtidig under konsensus på Wall Street om et nysalg på 5,48 mia. dollar.

Strauss Zelnick, administrerende direktør i Take-Two, peger i regnskabet på, at de lidt lavere nettobestillinger skyldes pres fra rabatter hos konkurrerende spiludviklere.

”Mens vores katalog nød godt af denne tendens, påvirkede det præstationen for visse af vores nye udgivelser og de tilbagevendende køb af af vores konsol- og PC-spil,” lyder det fra topchefen.

Forventningerne til den justerede indtjening per aktie ses samtidig nu for helåret at lande i 3,50-3,60 dollar mod oprindeligt 3,85-4,10 dollar, mens analytikerne her havde regnet med 4,05 dollar per aktie.

Der var ellers fremgang i nettobestillingerne i tredje kvartal på 60 pct. til 1,38 mia. dollar, mens 1,46 mia. dollar dog var ventet. Det var især online nettobestillingerne, som voksede kraftigt med 72 pct. til 1,32 mia. dollar. Samtidig steg den indtægtsførbare omsætning i perioden med 56 pct. til 1,41 mia. dollar.

Det justerede overskud per aktie blev på 0,86 dollar sammenlignet med et konsensusestimat på netop 0,86 dollar, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat blev desuden på 145 mio. dollar mod et bud på Wall Street på 147 mio. dollar. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 222 mio. dollar. Her var ventet 241 mio. dollar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også