EA dratter efter nedjustering og udsigt til svagt fjerde kvartal

Spilproducenten EAs forventninger til den kommende periode ligger under det forventede, og det får virksomhedens aktie til at falde. 
Foto: CHRISTIAN PETERSEN/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Foto: CHRISTIAN PETERSEN/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Af Marketwire

Electronic Arts, EA, faldt 10,4 pct. i eftermarkedet tirsdag, da prognosen for salget og for indtjeningen i fjerde kvartal lå et godt stykke under forventningerne.

EA regner nemlig med, at nettobestillingerne i den igangværende tremåneders periode vil lande i intervallet 1,68-1,78 mia. dollar, mens det er mere end 20 pct. under forventningerne på Wall Street om nye bestillinger for 2,22 mia. dollar.

Nettobestillingerne omfatter det totale salg af produkter, som også indtægtsføres i fremtidige kvartaler, typisk forudbetalte årsabonnementer.

Prognosen for den justerede indtjening per aktie ligger samtidig på 1,20-1,40 dollar, og det er mere end 40 pct. under konsensus på 2,21 dollar.

Kursfaldet er måske ikke så hård kost, hvis man samtidig tager med, at EA’s prognose for fjerde kvartal betyder, at spiludvikleren nedjusterer helårsprognosen til nettobestillinger på 7,07-7,17 mia. dollar mod tidligere 7,65-7,85 mia. dollar. Indtjeningen per aktie ses nu desuden lande i 5,90-6,10 dollar mod førhen 6,95-7,25 dollar.

”Da markedsusikkerheden tog til i løbet af kvartalet, tog vi foranstaltninger til at beskytte det underliggende rentabilitet. Vi prioriterer spilleroplevelsen, og dirigerer investeringerne derhen, hvor de kan have den mest positive indvirkning for vores spillere og væksten,” siger Chris Suh, finansdirektør i EA, i regnskabet.

Tredje kvartal var i sig selv da også en skuffelse med et fald i nettobestillingerne på 9 pct. til 2,34 mia. dollar mod spåede 2,44 mia. dollar, ifølge Bloomberg News. Omsætningen steg imidlertid med 5 pct. til 1,88 mia. dollar.

Det justerede overskud per aktie skuffede også i 2,80 dollar og mod et konsensusestimat på 3,05 dollar, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat blev på 778 mio dollar mod et bud på Wall Street på 852 mio. dollar. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 1,08 mia. dollar. Her var ventet 1,13 mia. dollar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også