Medie: EU vil modsætte sig Microsofts opkøb af Activision

Ifølge Reuters er EU på vej med en liste over klagepunkter over Microsofts opkøb af spiludvikleren Activision, som parterne indgik en aftale om sidste år.
Foto: Mike Segar / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Mike Segar / Reuters / Ritzau Scanpix
Af Marketwire

Microsoft indgik sidste år en aftale om at overtage spiludvikleren Activision Blizzard for 69 mia. dollar. 

I USA har konkurrencemyndighederne allerede stævnet de to selskaber for at stoppe sammenlægningen, og nu er EU også på vej med en række bekymringer.

Det erfarer nyhedsbureauet Reuters fra unavngivne kilder.

EU-kommissionen er i færd med at udarbejde en liste over klagepunkter, en såkaldt ”statement of objections”, hvori bekymringerne omkring opkøbet vil blive beskrevet. Det ventes oversendt til Microsoft inden for de kommende uger.

Microsoft oplyser, at selskabet fortsat ”samarbejder” med kommissionen for at adressere eventuelle ”bekymringer på markedspladsen”, mens EU-kommissionen ikke vil kommentere Reuters’ oplysninger.

EU skal inden den 11. april tage stilling til opkøbet.

I USA har Federal Trade Commission, FTC, lagt sag an mod Microsoft og Activision Blizzard for at forhindre sammenlægningen. Det har man blandt andet gjort på baggrund af klager fra Sony, Google og Nvidia, som alle frygter for konkurrencen på spilmarkedet.

Microsoft markedsfører sin egen spilkonsol, Xbox, blandt andet i konkurrence med Sonys Playstation. Google investerer samtidig kraftigt i online gaming i konkurrence med blandt andet Microsoft, mens Nvidia er den største leverandør af mikrochips til de datacentre, som fokuserer på gaming.

Activision Blizzard står blandt andet bag spillene ”Call of Duty” og ”World of Warcraft”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter