ITWatch

Medier: Hitman 2's kopibeskyttelse blev omgået før officiel udgivelse

Kopibeskyttelsen bag bl.a. danske IO Interactives nye spiludgivelse, Hitman 2, er ifølge flere internationale medier blevet omgået. Det betyder, at delvise piratkopier af spillet allerede florerer på nettet på dagen for spillets officielle udgivelse.

Foto: PR/WB Games

Den seneste udgave af østrigske Denuvos kopibeskyttelses-teknologi er angiveligt blevet omgået, "cracked", af spilpirater.

Det betyder, at kopier af blandt andet danske IO Interactives seneste spiludgivelse, Hitman 2, der først officielt kommer på markedet i dag, tirsdag, allerede ligger frit tilgængeligt på internettet.

Det skriver flere internationale gaming-medier.

I Hitman 2's tilfælde er der indtil videre tale om delvise, ustabile kopier, forlyder det.

Denuvo har siden 2013 udviklet sig til at være blandt de førende virksomheder på det globale marked for kopibeskyttelse af computerspil, og virksomhedens drm-teknologi, drm står for 'digital rights management', er blevet brugt til at beskytte titler som EA's Fifa og Ubisofts Assassin's Creed.

Virksomheden oplever dog svingende succes med sin software, og tiden, der går, fra et spil bliver udgivet, til beskyttelsen er blevet omgået af pirater, kan variere fra få dage til flere måneder. Men det er ifølge virksomheden heller ikke et spørgsmål om, hvorvidt beskyttelsen bliver omgået. Det er et spørgsmål om, hvornår.

Derfor er Denuvos mål ikke at beskytte spillene i hele deres levetid, lød det fra virksomhedens salgsdirektør Elmar Fischer i august til mediet Gamesindustry.biz:

"Vores mål er at beskytte det indledningsvise salg. Selvfølgelig så vi gerne, at beskyttelsen ikke blev omgået, men sådan er det bare ikke i spilindustrien."

Ifølge virksomheden er de første 14 dage efter et spils udgivelse de mest kritiske for salget. Hvis beskyttelsen bliver omgået, og spillet ligger frit tilgængeligt på internettet i denne periode, kan det resultere i store tab for spiludgiveren.

Denuvo anslår, at op til 50 pct. af salget på de allermest ventede spiltitler sker inden for de første fire dage, efter et spil er kommet på markedet. 80 pct. inden for de første 14 dage.

Og det er altså en udfordring, IO Interactive står overfor, nu hvor piratkopier af Hitman 2 allerede er begyndt at dukke op på internettet. Den tidligste dukkede op så tidligt som tre dage, før spillets officielle udgivelse, forlyder det.

Grunden til det er, at købere af en såkaldt 'Gold Edition' fik adgang til spillet fredag 9. november.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra IO Interactive. Selskabet har lukket ned for sine telefoner og er ved deadline ikke vendt tilbage på ITWatch' skriftlige henvendelse.

IO Interactive har tidligere oplyst til Politiken, at forgængeren til Hitman 2, 'Hitman' fra 2016, har solgt over 18 mio. eksemplarer på verdensplan.

Danske spiludviklere skaber nyt Hitman-spil

Formand for spilindustrien: "Vi må indse, at vi er 10 år bagefter flere af vores nabolande"

Salgssucces for hypet spil giver genlyd på børsen

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs