ITWatch

Spilselskab truet med bøder af spillemyndighed – dropper loot boxes

De hollandske spillemyndigheder har truet spilproducenten Valve med bøder og en tur for domstolene, hvis ikke selskabet fjernede spilleres mulighed for at handle med indholdet fra de såkaldte loot boxes.

/Ritzau/Maria Fonfara
Foto: /Ritzau/Maria Fonfara

Det amerikanske spilselskab Valve har fjernet spilleres muligheder for at handle med indholdet i de såkaldte loot boxes. Det sker efter de hollandske spillemyndigheder, Kansspelautoriteitet, har truet selskabet med både bøder og en tur forbi retten, idet myndighederne anser Valves brug af loot boxes for at være i strid med loven.

Det skriver Version2.

Forbuddet betyder, at de ellers populære spil Dota 2 og Counterstrike ikke bare har fjernet muligheden for handel mellem spillere, men loot boxene i sig selv, idet myndighederne ifølge Valve ikke har gjort klart præcis, hvad der kræves af selskabet.

I Holland benyttes samme definition af loot boxes som i Danmark, hvilket betyder, at indholdet ikke må skifte hænder, da brugerne derved opfordres til at blive ved med at bruge penge, indtil man rammer den store gevinst i form af sjældent indhold, som vil kunne sælges videre med profit.

"Vi ser det ikke som gambling, hvis de kan købe loot boxes, men ikke sælge indholdet videre – hovedsageligt fordi spillerne ikke bliver fanget. En gambler ville typisk tage på casino, miste næste måneds husleje og så forsøge at vinde det tabte tilbage, men her er det ikke muligt at få pengene tilbage," fortæller Rune K. L. Nielsen, lektor og ph.d. fra IT-Universitetet, til Version2.

Belgien stempler udbredt indtægtskilde i spilindustrien som gambling

Systematic går ind i e-sport

Esportsturnering lagde ud med tekniske vanskeligheder

Nordisk Film vil investere trecifret millionbeløb i spiludvikling

Forsiden lige nu

Atos' danske landechef er stoppet på posten

Peter Vermehren-Poulsen har efter fire år sagt farvel til stillingen som dansk landechef i Atos for at gå til et nyt job i it-branchen. "Det har været en god tid," siger han til ITWatch. Afløser er fundet internt.

Kina buldrer frem med nye teknologier

Udviklingen inden for kunstig intelligens går så stærkt i Kina, at tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber frygter, at Danmark og andre vestlige lande bliver løbet over ende.

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger