ITWatch

SEB: Stærke pengestrømme gavner Nets-investorerne fra 2018

Nets' stærke pengestrømme kan udløse gevinst for aktionærerne, vurderer SEB. Bankens anbefaling for nets-aktien er "hold".

Nets er godt positioneret i markedet, lyder vurderingen fra SEB. | Foto: PR/Nets

Svenske SEB har indledt dækning af aktien i betalingsselskabet Nets med den neutrale anbefaling "hold" samt et kursmål på 149 kr.

Banken vurderer blandt andet, at Nets er godt positioneret i markedet, og at selskabets stærke pengestrømme kan give gevinst for investorerne fra 2018.

Nets' store problem, der også i store perioder har presset aktien, siden den blev børsnoteret i efteråret 2016, er ifølge SEB, at selskabet entrerede børsen med en alt for stor gearing.

Det skriver Bloomberg News.

Men de fornuftige pengestrømme, der genereres fra driften, kan ifølge SEB meget vel sikre, at Nets kommer tæt på sit mål for gælden ved udgangen af 2017.

Det betyder, at pengestrømmene derfor i højere grad kan sendes tilbage til aktionærerne fra næste år i form af udbytter eller aktietilbagekøb, medmindre der gennemføres opkøb.

SEB ser dog også Nets-aktien som i hvert fald tæt på fuldt prissat i øjeblikket, efter at der har været rygter om et muligt opkøb af selskabet.

Med kursmålet fra SEB lægger banken sig tæt op ad noteringskursen på 150 kr., som Nets igen er kommet op på, efter at aktien ellers faldt tungt efter børsintroduktionen og en overgang var helt nede under 110 kr.

Siden midten af juni har rygter om et muligt salg af Nets huseret i markedet, hvilket også har sendt aktien op med hele 22 pct. Onsdag morgen er aktien uændret i 151 kr.

/ritzau/FINANS

Nets kan sende milliarder tilbage til aktionærerne 

Nets overtager resten af finske Paytrail 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs