ITWatch

Nets kan sende milliarder tilbage til aktionærerne

Aktionærerne i Nets kan se frem til udbyttebetaling i 2018, forudser analytiker.

Foto: Ritzau/Jens Dresling

Betalingskoncernen Nets' gældsnedbringelse er så markant i øjeblikket, at hvis selskabet ikke finder opkøbskandidater, vil selskabet have luft til, at aktionærerne kan få udbytte. Selskabet er absolut ikke interesseret i at stable sedler i bundter.

Det skriver Børsen.

Aktionærer, som købte Nets-aktier ved børsnoteringen i september 2016, har indtil for nyligt kun set deres aktier falde. Udviklingen blev dog hurtigt vendt i starten af juli 2017, da Bloomberg skrev, at kapitalfondene Hellman & Friedman, Nordic Capital og Perimia kiggede på selskabet. Spekulationerne sendte aktiekursen tilbage mod noteringskursen på 150kr.

"Skulle det ske, at vi ikke finder nok attraktive investeringsmuligheder, og vi har overskydende finansielt råderum, så vil vi sende pengene tilbage til vores aktionærer - enten i form af aktietilbagekøb eller i form af udbytte. Men det er endnu for tidligt at sige, hvad vi gør," udtaler Nets' finansdirektør Klaus Pedersen til Børsen.

Sydbanks Nets-analytiker, Mikkel Emil Jensen, udtaler til Børsen, at han tror, at Nets vil betale et udbytte tilbage på 1,5 kr. pr. aktie efter generalforsamlingen i 2018, svarende til 25 pct. af resultatet, som Nets også tidligere har indikeret.

Nets har desuden i seks handler opkøbt for 3 mia. kr. på merchant service-området de seneste to år. Opkøbene skal ses som et udtryk for, at selskabet fokuserer på at være den foretrukne partner og leverandør for alle forretninger på tværs af Norden. Samtidig handler opkøbene om at styrke betalingskoncernen, der hvor den ikke står stærkest.

/ritzau/FINANS

Nets overtager resten af finske Paytrail 

It-hungrende banker hælder over fire milliarder i datacentraler 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs