ITWatch

Nets og andre betalingsaktier løftes af opkøbsinteresse

Nets og Worldpay stiger på opkøbsrygter.

Foto: /ritzau/Niels Hougaard

Rygtestrømmen svirrer om selskaber inden for betalingstransaktioner, efter at først danske Nets og nu også britiske Worldpay har bekræftet at have modtaget køberhenvendelser. Det har sendt de to selskabers aktiekurser i vejret, og andre trækkes med op, herunder selskaber som tyske Wirecard og hollandske Gemalto.

Det britiske betalingsselskab Worldpay, der tidligere er blevet nævnt som en mulig køber af danske Nets, er muligvis selv på vej til et salg. I hvert fald har selskabet modtaget indledende tilnærmelser fra det amerikanske betalingsselskab Vantiv og storbanken JPMorgan, der undersøger muligheden for at overtage aktiekapitalen i Worldpay.

Det understreges dog, at der ikke er nogen garanti for, at tilnærmelserne udmunder sig i et konkret bud. Ikke desto mindre sender nyheden tirsdag aktien i Worldpay op med 11,7 pct.

I løbet af weekenden kom det også frem, at Nets har været genstand for opkøbsinteresse. Ifølge Bloomberg News er kapitalfonden Hellman & Friedland blandt de potentielle købere. Det har sendt Nets-aktien kraftigt opad på børsen i København de seneste dage.

Efter en stigning mandag på 10,9 pct. avancerer Nets-aktien tirsdag yderligere 3,4 pct. til 148,40 kr. På et tidspunkt krydsede aktien endda over de 150 kr., som Nets blev noteret til på fondsbørsen sidste år.

På børsen i Frankfurt stiger betalingsselskabet Wirecard tirsdag endvidere 5,2 pct., og i Holland stiger Gemalto, der er i samme branche, med 3,2 pct.

/ritzau/FINANS

Nets' rival og bejler i kursrus efter købsinteresse

Nordea om Nets: Aktien handles lavt i forhold til branche og konkurrent 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs